Ribó reafirma el seu "suport al port" i demana que l'accés nord es recolze en el Corredor Mediterrani

Publicado 31/7/2019 18:19:39CET
Jorge Gil - Europa Press

VALÈNCIA, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), ha reafirmat aquest dimecres el seu "suport" al port com a infraestructura clau per a la ciutat i ha defès que el projecte de l'ampliació nord contemple l'ús de trens ferroviaris com "un node del Corredor Mediterrani".

Açò sí, "personalment", ha mostrat els seus "dubtes que l'accés nord es puga abordar alhora que les connexions que fan falta en el Parc Central i la nova estació", durant la seua intervenció en la ronda de preguntes del ple municipal de juliol, el primer de la legislatura, davant les crítiques de l'oposició per la seua postura i la "falta d'un posicionament clar" del PSOE.

"El meu suport, per descomptat, al port; ho he dit i ho reitere", ha recalcat Ribó, per a precisar que no va poder acudir a l'últim consell d'administració de l'Autoritat Portuària de València (APV) del passat divendres perquè tenia junta de govern local a la mateixa hora i no té "el do de la ubiqüitat".

Ha defès que "quan es plantegen unes obres que afecten 138 hectàrees i impliquen pràcticament duplicar l'accés de camions" és necessari, al seu juí, realitzar una proposta "com en el port d'Hamburg" i l'ús de trens ferroviaris.

En definitiva, "pensar València com un node del Corredor Mediterrani" amb una estació intermodal a Sagunt (València), amb l'objectiu de compaginar el respecte al medi ambient amb el desenvolupament econòmic de la capital del Túria.

El primer edil ha destacat que precisament un dels acords del recentment firmat pacte del Rialto entre Compromís i el PSPV era caminar cap a "un debat port-ciutat per a tractar aquests temes de gran importància que s'han de tractar".

PSPV LAMENTA EL DEBAT "OBSCÉ"

En la mateixa línia, la vicealcaldessa i portaveu del PSPV, Sandra Gómez, ha rebutjat "la utilització òbvia d'una cosa tan important per a generar una confrontació en l'equip de govern", una cosa que veu "quasi obscé" per part de l'oposició: "Ho han teatralitzat de tal manera que ho posen molt fàcil".

Ha advocat així perquè el port de València deixa de ser "un instrument de confrontació entre administracions o partits". El debat, en la seua opinió, "no és si port sí o port no", sinó "seguir a la referència internacional de comptar amb una infraestructura logística que no supose un impacte mediambiental". "És la posició clara i meridiana del PSOE", ha asseverat.

PP: "SILENCI EVIDENT"

Del PP, la seua portaveu, Mª José Catalá ha advertit sobre la preocupació social, econòmica i ciutadana amb el port" i ha recriminat al PSPV-PSOE el seu "silenci evident" sobre el projecte. A Ribó li ha dit que "no va a acabar el seu mandat amb l'ampliació nord perquè no vol acabar així" la seua etapa com a alcalde: "Té les seues idees i no li importa bloquejar aquesta inversió, com ha fet amb moltes altres".

colaboracio