Publicado 26/10/2020 16:44CET

Ribó sobre la seua decisió de destinar romanents a deute: "El que he fet té coherència. És la millor opció"

L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge recent.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA TWITTER

VALÈNCIA, 26 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat aquest dilluns que la seua decisió de destinar els 32 milions d'euros de romanents de l'exercici 2019 a amortitzar deute bancari és una mesura amb "coherència" i "la millor opció" mentre arriba una resolució definitiva del Govern central respecte a l'ús d'eixos estalvis municipals.

"Portem molts mesos d'espera", ha indicat el primer edil, que ha trobat a faltar una decisió de l'administració central amb "capacitat jurídica" que diga "si es poden usar els romanents d'una manera o una altra".

Així mateix, ha destacat que la seua opció d'usar eixos 32 milions per a reduir deute bancari, comporta estalviar 50.000 euros "d'interessos d'aquest trimestre" i disposar dels "8 milions d'euros anuals" d'amortització que s'haurien de pagar per a pròxims exercicis.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de presentar juntament amb el vicepresident segon del Consell i titular de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, el projecte pilot per a construir vivenda pública en un solar de la ciutat, preguntat per la seua decisió de destinar els 32 milions d'euros dels romanents del 2019 a reduir deute bancari.

La mesura, aprovada divendres passat en la Junta de Govern Local de l'Ajuntament a proposta de l'alcalde, va tirar endavant amb el suport de Compromís, el soci majoritari de l'executiu local, i el rebuig del PSPV, l'altre integrant d'aquest equip.

Compromís demana un decret definitiu sobre l'ús de romanents mentre que els socialistes al·ludeixen a l'acord adoptat dimarts passat en el Congrés en favor de "la suspensió de les regles fiscals", subratllen que aquest obri la porta a l'ús "lliure" de romanents i advoquen per utilitzar-los per a "combatre la pandèmia".

colaboracio