2 de abril de 2020
 
Publicado 26/3/2020 17:58:46 +01:00CET

RidersxDerechos exigeix el cessament del repartiment de menjar durant l'estat d'alarma

Un treballador de Glovo amb bicicleta per un carrer de Barcelona, pràcticament buida, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 23 de març de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 26 Mar. (EUROPA PRESS) -

La plataforma RidersxDerechos ha exigit el cessament de l'activitat de repartiment de menjar a través de plataformes digitals durant l'estat d'alarma decretat per contenir el coronavirus, ja que assenyalen que no existeix capacitat de minimitzar el risc de contagi dels repartidors.

El col·lectiu ha emès un comunicat en el qual denuncia la falta de protecció que estan experimentant els repartidors durant la pandèmia del Covid-19. "No disposem de mitjans de protecció (guants, mascaretes i desinfecció), ni d'un centre de treball on poder desinfectar-nos i mantenir les eines de treball lliures del virus", ha assenyalat.

D'aquesta forma, considera que el cessament definitiu del repartiment a domicili permetria assegurar la salut dels repartidors, de les persones que conviuen amb ells, dels clients de les plataformes, així com sol·licitar la prestació extraordinària sense necessitat de justificar la caiguda del nivell d'ingressos.

"Els 'riders' no ens sentim segurs eixint a treballar en aquestes condicions, però per culpa del sistema pervers de fals autònom i la puntuació de l'algoritme, així com de les amenaces de les plataformes, ens veiem obligats a sortir", han assenyalat.

Respecte a les persones que precisen d'assistència a domicili, consideren que aquests repartiments l'haurien de realitzar "treballadors contractats, preparats i protegits" que disposen d'un centre de treball, on poder dutxar-se, canviar-se de roba, i recollir guants i mascaretes, i controlats per un supervisor per si algú té símptomes de coronavirus.

La plataforma de repartidors considera que "no es pot permetre que la gent arrisque la seua vida per un capritx de sushi o perquè algú creu que no ha d'arriscar-se", i en canvi un repartidor "sí" ha de prendre aquest risc.

D'aquesta forma, exigeixen al Govern que es modifique el reial decret (BOE 18/03/2020 article 17 RD-llei 8/2020), a més d'exigir mesures de protecció especial per a les persones més vulnerables en aquest escenari i que quedarien fora de les ajudes d'autònoms, fins i tot en el cas de realitzar les modificacions demandades i que es regularitze "conseqüentment i de forma immediata" la figura del repartidor fals autònom.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  El DAO de la Policía da positivo en Covid-19, como antes el de la Guardia Civil y Fernando Simón

 2. 2

  Aprobado un subsidio de 439 euros para temporales que queden en paro durante el estado de alarma

 3. 3

  Einstein tenía razón sobre la luz, incluso a las más altas energías

 4. 4

  ¿A qué hora se estrena la 4ª temporada de La casa de papel en Netflix?

 5. 5

  Trece comunidades autónomas deciden aplazar a 2021 las oposiciones docentes previstas este año