Ripoll sobre Camps: "A vegades vaig haver de fer de 'pepito grillo' i m'haguera agradat un paper de major col·laboració"

Publicado 22/3/2018 19:07:34CET

VALÈNCIA, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Diputació d'Alacant, del PP provincial i de l'Autoritat Portuària d'Alacant, José Joaquín Ripoll, ha manifestat no poder ser "objectiu" sobre l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps per la relació que van mantindre, en la qual van ser evidents les discrepàncies entre els dos sectors, i ha assenyalat que no valora les "condicions de les persones".

"Jo intent ser una persona honrada, honesta i treballadora. Algunes vegades he hagut de fer un poc de 'pepito grillo' però no tenia eixe paper perquè m'agradava, sinó que m'haguera agradat un altre de major col·laboració, però eixe paper m'ho vaig assignar en l'època que vaig ser president de la Diputació i no quan vaig estar com a membre del Govern valencià, quan les relacions amb tots els territoris eren raonables", ha assenyalat.

"Jo amb Camps saben el que ha ocorregut i no puc ser objectiu i preferisc no dir res", ha indicat Ripoll en una compareixença en la comissió de les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana, a la qual estava citat en qualitat d'exvocal nat del Patronat de Fira València.

Abans d'iniciar-se la sessió i a preguntes dels mitjans sobre si posaria la "mà en el foc" per Francisco Camps, com prèviament han manifestat els expresidents de les corporacions provincials de València i Castelló, Alfonso Rus i Carlos Fabra, ha assenyalat que ell no és "objectiu" perquè és coneguda la seua relació amb l'excap del Consell. "Ja saben el que anava a dir-los i a mi això de la mà en el foc no m'agrada", ha puntualitzat.

Ja en la seua intervenció, ha reiterat que amb Camps no podia ser objectiu i ha explicat que malgrat ser vocal nat únicament va assistir a dos reunions en 2003 i 2006 i la seua presència era "molt testimonial", per la qual cosa no va tornar a participar, però sí coneixia el projecte d'ampliació de la institució firal que ha justificat per "la gran competència" entre fires que hi havia i "es va fer amb resultats positius perquè la fira va estar en el rànquing de grans fires", ha assenyalat.

Ha defès que l'obra es va fer a causa que altres fires com Madrid i Barcelona estaven escometent actuacions d'aquest tipus i era un moment "competitiu". "O competies o et quedaves fora. El resultat després de tants anys potser ara siga qüestionable, però en aquell moment no vam tindre cap dubte a apostar per l'ampliació de Fira València", ha apuntat. A més, ha indicat que va ser una aposta "de comú acord" amb els sectors econòmics i amb el seu "beneplàcit" .

Ripoll, que també va ser vicepresident del Consell i conseller en dos ocasions, ha manifestat que des de l'Executiu valencià es va recolzar el projecte d'ampliació en el recinte firal que era "molt ambiciós" i "atractiu", per ha manifestat no conéixer "a fons" totes les dades del projecte com per a saber si va haver-hi sobrecostos.

D'aquesta manera, ha reconegut desconéixer les qüestions econòmiques i financeres de la fira, igual que les empreses que contractava, per la qual cosa ha admès desconéixer si es va treballar amb Orange Market.

"No sabia les empreses de publicitat que treballaven per a Fira València. No tenia coneixement perquè no ens posaven sobre la taula totes les contractacions de totes les empreses", ha assenyalat per a insistir que la seua participació en el patronat era de "cortesia".

Ha negat haver rebut regals de la fira i ha indicat que tampoc se li va oferir entrades per a la Fórmula 1 de les 400.000 que es van regalar des de la institució. Açò sí, ha indicat que en una ocasió va assistir a una prova perquè li va convidar Alfonso Rus, pro no per ser membre del Patronat, sinó "com a col·lega".

colaboracio