Rivera afirma que Sánchez ha "enganyat" els espanyols i s'ha "atrinxerat" en la Moncloa

El president de Ciutadans, Albert Rivera
CIUDADANOS
Publicado 19/6/2018 17:24:04CET

MADRID, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha acusat aquest dimarts al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, d'"enganyar" els espanyols per afirmar que pretén esgotar la legislatura malgrat que, durant el debat de la moció de censura a Mariano Rajoy en el Congrés, va dir que convocaria eleccions anticipades.

Fa tres setmanes, "Sánchez va enganyar els espanyols", perquè "va dir que com més prompte millor calia convocar eleccions generals, i la realitat és que l'única cosa que volia era arribar de qualsevol manera i a qualsevol preu a la Moncloa i atrinxerar-se", ha declarat durant una reunió del grup de Cs en la Cambra baixa.

Durant el debat de la moció de censura, Sánchez no es va comprometre amb una data per als comicis, però es va mostrar disposat a consensuar-la amb altres partits i va apostar per celebrar-los abans del moment en què hauria d'acabar la legislatura.

En canvi, en l'entrevista que va concedir aquest dilluns a TVE, el cap de l'Executiu va manifestar que la seua intenció és esgotar la legislatura i convocar eleccions en 2020. Per tant, "Sánchez ahir va demostrar que no és un president en el qual es puga confiar, ens va demostrar per què no podíem donar suport a la seua moció de censura", ha conclòs Rivera.

A més, ha assenyalat que el president del Govern no hauria d'"amagar-se", com creu que va fer fins a aquest dilluns al no concedir rodes de premsa ni entrevistes, i que la seua obligació era "donar la cara" i oferir explicacions sobre la dimissió de Màxim Huerta com a ministre de Cultura i Esport i sobre la situació judicial del ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

colaboracio