Publicado 16/04/2021 18:56CET

Rubiales garanteix que Cala i Diakhaby tindran el mateix tracte en els òrgans de la Federació Espanyola de Futbol

Luis Rubiales i Javier Imbroda, en les trobades informatives d'Europa Press Andalusia
María José López - Europa Press

   SEVILLA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha afirmat aquest divendres que tant Juan Cala com Mouctar Diakhaby "tindran el mateix tracte en els òrgans federatius" sobre l'episodi relacionat amb un presumpte insult racista del defensa del Cadis cap al jugador valencianista durant el partit que va enfrontar a tots dos equips el passat 4 d'abril.

   Així ho ha expressat en ocasió d'una trobada informativa d'Europa Press Andalusia, celebrada a Sevilla, de la mà de la Fundació Cajasol i amb el patrocini d'Atlantic Copper, Cepsa i Laboratoris Vir, amb la participació també del conseller d'Educació i Esport de la Junta d'Andalusia, Javier Imbroda.

   En un format de diàleg moderat pel delegat d'Europa Press Andalusia, Francisco Morón, Rubiales i Imbroda han presentat en aquest fòrum la final de la Copa del Rei de futbol que disputen aquest dissabte el Futbol Club Barcelona i l'Athletic Club de Bilbao en l'Estadi de la Cartuja, que ja va acollir dos setmanes abans l'edició de 2020 de la final de la mateixa competició.

   Rubiales ha assenyalat que "el que diga o faça se'n va a entendre fora de les meues competències, per la qual cosa he de mantindre'm al marge dels òrgans de competició". El president de la Federació Espanyola de Futbol ha destacat la tasca seguida per la RFEF des de la finalització d'eixa trobada. "Hi ha una denúncia i una persona que té tot el dret del món a ser tractat amb la presumpció d'innocència. Com cada dilluns, la Federació va reunir el seu Comité d'Integritat, que va donar trasllat al de Competició, que es reuneix cada dimecres...", ha afegit, al mateix temps que ha destacat que s'està seguint amb els tràmits marcats.

   En tot cas, es tracta de fets puntuals", sobre els quals "no hauria de pronunciar-me per la meua condició de president, però puc assegurar que les dos parts tindran totes les garanties en aquest procés".

   Per la seua banda, el conseller andalús d'Educació i Esport ha subratllat que "no és just que per un cas puntual, on ha d'intervenir la presumpció d'innocència, es faça una causa general". "De desenes de milers de trobades que es disputen cada cap de setmana, en un d'ells, un pareix que va dir o que l'altre li va entendre i eixa causa cobreix com un núvol a la resta". "Apel·le a la societat. No som una societat racista; es produeixen casos puntuals, que pot haver-los", ha afegit Imbroda.

TROBADA CADIS-VALÈNCIA

   L'assumpte en qüestió té el seu origen en una acusació del central del València, que va assenyalar a l'andalús d'haver-li anomenat "negre de merda" durant un llance de la trobada, la qual cosa va provocar que decidira abandonar el terreny de joc, acompanyat per la resta dels seus companys. El jugador cadista va negar en tot moment haver-se dirigit en eixos termes, assegurant que el defensa francés s'ho havia "inventat" o ho havia "entès malament".

   El Comité de Competició de la RFEF va decidir obrir un expedient disciplinari el dimecres de la passada setmana, mentre que LaLiga va iniciar el dia després de la trobada un procediment intern d'investigació per a aclarir el que havia passat, encara que finalment no ha trobat proves per a acusar Cala.

Contador
colaboracio