Rull arremet davant el jutge Llarena contra la justícia i la "politització del poder judicial"

 Josep Rull (arxiu)
8TV - Archivo
Publicado 17/4/2018 14:05:41CET

"Veiem un raig de llum en la tenebra" afirma citant Espriu en al·lusió a la decisió de la justícia alemanya

MADRID, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Josep Rull, ha retret de forma contundent al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena la falta de separació de poders a Espanya i la politització del poder judicial, per la qual cosa creu que el judici que se celebrarà contra ell i resta d'investigats pel procés sobiranista serà "un mer tràmit".

Ha afirmat també que cap d'ells seria jutjat en aquest procediment si l'independentisme no haguera guanyat les eleccions a Catalunya.

Així ho han manifestat a Europa Press fonts presents a la declaració indagatòria en la qual Llarena ha comunicat aquest dimarts Rull el seu processament pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics que s'ha estès uns 40 minuts.

"Veiem el raig de llum en les tenebres en alguns països del nord d'Europa on existeix una classe de justícia millor que aquesta", ha manifestat Rull citant el poeta Salvador Espriu davant el jutge Llarena, que l'acusa de participar en múltiples reunions definitòries de l'estratègia independentista i d'impedir que un ferri destinat a acollir policies atracara al Port de Palamós (Girona).

Per a aquest membre del Govern revocat de Carles Puigdemont, la justícia a Espanya actua moguda per pressions polítiques.

Com a exemple, s'ha referit als "oracles" del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) els quals, igual que el ministre de Justícia Rafael Catalá, han anat vaticinant el que passaria amb els processaments, les dates de les decisions de l'instructor i fins i tot han avançat termes de la sentència, que al seu parer "ja està escrita".

En un altre moment de la seua declaració l'exconseller, segons les mateixes fonts, ha mirat a la cara el jutge Llarena per acusar-lo de seguir el full de ruta del ministre Catalá i ha dit que ell seguirà sent independentista, pels seus fills, perquè no visquen en un país en el qual vas a la presó per les teues idees.

EL FERRI DE PIOLÍN

Sobre el document 'Enfocats', confiscat al domicili de Josep Maria Jové, numero dos de l'exvicepresident Oriol Junqueras i clau en la instrucció de la causa, ha dit que era un mer programa electoral, i s'ha queixat que se'l processe per assistir a reunions independentistes sense concretar quines van ser i per haver impedit l'atracament del ferri quan diu que el vaixell no va demanar atracar en forma ni reunia les condicions per fer-ho.

Sobre aquest assumpte, ha indicat també que el popular vaixell pintat amb el dibuix animat de Piolín no va donar informació del que faria i que fins i tot la mateixa Capitania Marítima de l'Administració de l'Estat li va impedir fondejar fora del port per la qual cosa va haver d'anar-se'n a Barcelona.

Rull ha sigut el segon a comparèixer aquest dimarts, després de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, i cap a les 12.10 hores ha donat començament la indagatòria de l'exconseller d'Exteriors Raül Romeva.

colaboracio