Rússia retreu a EUA que la seua ajuda per cercar una solució política a la guerra a Síria "escasseja"

Publicado 12/2/2018 17:45:37CET

MOSCOU, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

Rússia ha retret aquest dilluns als Estats Units que la seua ajuda per acabar d'una vegada per sempre amb la guerra civil a Síria "escasseja", si bé ha subratllat que ara com ara els militars russos que queden al país àrab són suficients per contenir l'amenaça terrorista.

"L'ajuda dels Estats Units per estabilitzar la situació a Síria i continuar amb la solució política i diplomàtica escasseja", ha dit el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, en la roda de premsa diària, segons informa l'agència de notícies oficial de Rússia, Sputnik.

Peskov ha destacat que, en canvi, Rússia participa en totes les iniciatives que hi ha en marxa per acabar amb la guerra siriana. Moscou patrocina al costat de Turquia i l'Iran el procés d'Astanà per rebaixar la intensitat del conflicte; ha llançat el procés de Sochi i participa en el de Ginebra --afavorit per l'ONU-- per cercar un pacte polític.

"Aquesta feina prosseguirà", ha afirmat. De fet, ha revelat que el president rus, Vladimir Putin, ha mantingut en les últimes setmanes "els contactes regulars amb els seus col·legues de Turquia i l'Iran". El viceministre d'Exteriors, Mijail Bogdanov, ha afegit que els tres socis estan intentant tancar una reunió per al mes de març a Astanà.

Els Estats Units, per la seua banda, ha prestat ajuda a les Forces Democràtiques Sirianes (FDS), una aliança rebel en la qual destaquen les Unitats de Protecció Popular (YPG) kurdes, que han sigut fonamentals en la lluita contra Estat Islàmic i que ara sofreixen una ofensiva militar de Turquia, que els considera terroristes.

Estat Islàmic va ser derrotat l'any passat en els seus principals bastions a Síria i l'Iraq però encara té presència en tots dos països, on ha passat a una estratègia de guerra de guerrilles. A més, a ells se sumen els combatents de l'antic Front del Nusra, l'extinta branca d'Al-Qaeda a Síria.

Interrogat sobre la lluita antiterrorista, Peskov ha assegurat que "el contingent rus d'aviació militar, que té l'objectiu de continuar ajudant les Forces Armades de Síria, té el potencial necessari per seguir contenint l'activitat terrorista".

colaboracio