La Sala Russafa de València despedix l'any amb 'La Revelació: Nova Nuncajamás' i 'El viatge d'Alicia'

La Revelación
SALA RUSSAFA
Publicado 26/12/2017 17:51:35CET

VALÈNCIA, 26 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Sala Russafa de València ofereix durant l'última setmana de l'any dos propostes teatrals per a xiquets i adults en les quals la música i l'humor serveixen per a baixar el teló del 2017: 'La Revelación: Nueva Nuncajamás' i 'El viatge d'Alicia'.

En la programació familiar, aquest dimarts s'estrena 'El viatge d'Alicia', la nova producció de Arden, companyia valenciana resident i impulsora del Centre Cultural de Russafa, segons ha indicat l'entitat en un comunicat.

El nou espectacle, recomanat per a espectadors a partir de cinc anys, arribarà a la sala amb funcions en valencià del 26 al 30 de desembre i en castellà del 2 al 6 gener (excepte el 5 de gener).

Aquesta aventura escrita i dirigida per Chema Cardeña, i adornada per versions en directe de grans clàssics de The Beatles, narra la història d'una xiqueta que troba un exemplar cremat d''Alicia en el País de les Meravelles'. La xiqueta haurà de guiar a alguns dels personatges del llibre, orfes i desorientats per la desaparició de diferents passatges del conte.

Amb la novel·la original de fons i un to divertit, se n'aniran inventant nous passatges per a anar completant una història que actualitza el conte clàssic, amb temes contemporanis com el bullying, l'addicció a les noves tecnologies o la identitat de gènere dels xiquets.

Andrea Jara, Diego Monzón i Juanki Fernández, amb la col·laboració especial d'Iria Márquez, donen vida a diversos personatges, utilitzant titelles i canvis d'identitat. També són responsables de la música en directe d'una proposta "carregada de valors, però també de fantasia i diversió".

'LA REVELACIÓN: NUEVA NUNCAJAMÁS'

Pel que fa a les propostes per a adults, Sala Russafa celebra la seua tercera nit de cap d'any consecutiva amb el públic. Enguany, la protagonista de la funció especial de finalització d'any és 'La Revelación: Nueva Nuncajamás'.

Esta nova coproducció amb Arden és una seqüela de 'Viatge a Nuncajamás', la comèdia musical amb la qual van posar el tancament a la Triologia dels contes polítics, àcides comèdies basades en clàssics de la literatura infantil que ofereixen una mirada gens innocent sobre el context sociopolític.

El "maduret" Peter Pan que tornava a Nuncajamás, país del que havia escapat per a poder créixer, rep ara una nova crida d'auxili de l'Estat, que s'enfronta al desafiament independentista d'una de les seues regions, governada per Wendy.

L'obra repassa els esdeveniments polítics de l'últim any en una peça gamberra que estableix continus paral·lelismes amb els successos i dirigents que han protagonitzat la vida espanyola en 2017.

Els espectadors es converteixen en Els Xiquets Perduts i Els Pirates formen una banda que interpreta en directe versions de Lady Gaga, The Beatles, Bonnie Tyler, Eddie Grant o Village People, entre d'altres.

Amb un preu de 40 euros, la funció especial de Nit de cap d'any inclou cotilló, raïms per a les campanades i una festa sobre l'escenari en acabar la representació i fins a les tres de la matinada. Una opció per a despedir l'any gaudint com a xiquets, amb un espectacle de música i humor.

colaboracio