Salvini, sobre els migrants del 'Sea Watch': "Per mi es poden quedar al mar fins Nadal"

Publicado 25/6/2019 18:22:38CET
Vincenzo Livieri/LaPresse via ZU / DPA

MADRID, 25 Jun. (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha descartat de nou brindar un port al vaixell de l'ONG Sea Watch i als 42 migrants i refugiats que esperen a bord. "Per mi es poden quedar al mar fins a Nadal o fins a Any Nou, a Itàlia no arriben", ha sentenciat.

Itàlia només ha permès desembarcar onze dels 53 migrants rescatats el 12 de juny davant de Líbia i per raons mèdiques, l'últim d'ells durant aquest cap de setmana. El vaixell roman en el límit de les aigües territorials italianes, a l'espera d'una solució que no acaba d'arribar.

Durant aquests últims dies, el líder de la Lliga ha defensat la seua política de "ports tancats" i ha instat altres països a assumir les seues responsabilitats. En concret, ha apel·lat a Alemanya, seu de l'ONG, i a Països Baixos, país de bandera de l'embarcació, instant-los fins i tot a repartir-se els 42 migrants.

Salvini ha insistit aquest dimarts en què, si a Sea Watch li haguera preocupat "realment" la salut dels migrants que viatgen a bord, ja s'haurien dirigit cap als Països Baixos --"podrien haver anat i haver tornat"--. "Que el problema el resolguen Amsterdam, Berlín i Brussel·les", ha afegit, segons unes declaracions difoses a Twitter.

El ministre de l'Interior italià considera que aquest torcebraç és "una evident provocació política", però ha subratllat que Itàlia no es deixarà manejar per una ONG que no respecta les regles". En aquest sentit, ha defensat que el seu Govern ja "ha donat mostres d'absoluta solidaritat" en acollir migrants malalts.

Contador
colaboracio