Publicado 21/06/2021 14:04CET

Sánchez anuncia que demà aprovarà els indults entre crits de "Visca la terra" i "independència"

   BARCELONA, 21 juny (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat hui que proposarà demà al Consell de Ministres l'aprovació dels indults als 9 polítics independentistes condemnats pel procés. I ho ha fet entre crits de 'Visca la terra' i 'Independència' d'alguns dels presents en l'acte que ha convocat en el Liceu de Barcelona.

    "Demà, pensant en l'esperit de concòrdia, proposaré el Consell de Ministres un indult als 9 presos del procés que hui estan a la presó", ha anunciat Pedro Sánchez poc després d'iniciar el seu discurs, afirmant que ho feia amb "cor". Però a l'anunci li han seguit esbroncs i crits d'alguns dels presents, que han tret a més una estelada al pati de butaques.

   El cap de l'Executiu ha començat citant un poema en català, que tot seguit ha traduït a l'espanyol. "Estem on estem", ha dit i ha afegit que "més val saber-ho i dir-ho que proclamar-nos en un temps de dubtes en el qual els sorolls ofeguen a les paraules".

   Segons Sánchez, la qual cosa els ha portat fins a ací ha sigut la "suma de càlculs errats de tots". "Càlculs que no volem cap i hem fet entre tots", ha afegit.

   Segons el president, es podria seguir així indefinidament i continuar amb el memorial de greuges, recreant-se en els retrets, seguir tancats amb un "sol i trist joguet" o "abandonar" el joguet i dedicar totes les energies a apostar per la concòrdia i fer-ho amb "cor".

colaboracio