Sánchez aposta per "redissenyar" l'Impost de Societats perquè grans empreses tributen almenys al 15%

Pedro Sánchez informa al Congrés del seu programa de govern
EDUARDO PARRA/EUROPA PRESS
Publicado 17/7/2018 11:11:52CET

MADRID, 17 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat al Congrés que pretén "redissenyar" l'Impost de Societats amb la finalitat que el tipus efectiu de les grans empreses s'acoste al tipus nominal i fixar una tributació real mínima del 15% pels grans conglomerats empresarials.

"Això es diu justícia social i és el que aprovarà i pel que apostarà el nou Govern espanyol", ha assegurat Sánchez, durant la seua compareixença davant del Ple, al qual ha acudit aquest dimarts per exposar les línies generals de la política que aplicarà el seu Executiu.

FISCALITAT AMBIENTAL I IMPOST FINALISTA PER PAGAR PENSIONS

Així mateix, Sánchez ha confirmat que el nou sistema fiscal tindrà en compte l'impacte de les grans companyies tecnològiques que no paguen impost", inclourà "figures tributàries" per "desincentivar pràctiques que perjudiquen el medi ambient" i un impost finalista al sector financer per pagar les pensions.

Així, Sánchez ha assegurat que aquesta "figura impositiva finalista" estarà "vinculada al sector financer" i servirà per complementar les cotitzacions, com a via d'ingressos a la Seguretat Social, i contribuirà "a sostenir el sistema públic de pensions i la dignitat de les jubilacions dels més grans".

LLEI PER EVITAR NOVES AMNISTIES

D'altra banda, ha avançat que l'Executiu presentarà un projecte de llei de prevenció i lluita contra el frau, amb la qual incloure els responsables solidaris en la llista de morosos, modificar la llista de paradisos fiscals i assegurar que no torni a haver-hi una nova amnistia fiscal.

Sánchez ha confirmat també que no publicarà la llista de persones que es van acollir a l'amnistia fiscal del 2012, com va exigir estant a l'oposició, i ha justificat aquesta renuncia ja que, en declarar la seua nul·litat, el Tribunal Constitucional "es va pronunciar expressament sobre la seua irretroactivitat".

"Desgraciadament, no és possible revisar els casos i aquesta impossibilitat afecta la publicació dels noms de les persones que es van acollir a la mateixa. Desafortunadament, no podem modificar un passat ja sentenciat. Ja m'agradaria, creguen-me", ha asseverat.

colaboracio