Publicado 15/10/2021 19:00CET

Sánchez confirma un relleu generacional en la seua nova Executiva i aposta femenina, municipal i per la diversitat

L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo; el president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; la sotssecretària general del partit, Adriana Lastra, i el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara
Rober Solsona - Europa Press

   VALÈNCIA, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest divendres, en una conversa informal amb periodistes durant el 40º Congrés Federal de la seua formació, que la seua nova Executiva es caracteritzarà pel relleu generacional i una important aposta femenina i "per la diversitat de la immigració".

   No obstant açò, el cap de l'Executiu no ha volgut desvetlar cap dels noms del nou equip, ni si hi haurà ministres, com per exemple, el titular de Presidència Félix Bolaños; una possibilitat que aquest divendres no ha descartat la sotssecretària general, Adriana Llastra.

   D'aquesta manera, Sánchez s'ha limitat a avançar les claus que està seguint per a dissenyar el seu nou equip, que són les mateixes que les que ja va seguir en la intensa remodelació del seu Govern que va escometre al juliol, quan va donar entrada a diverses joves alcaldesses socialistes com l'actual portaveu i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez; la de Transports, Raquel Sánchez; i la de Ciència, Diana Morant.

   Açò sí, també ha assenyalat que es visibilitzarà una aposta per la "diversitat" que representa la immigració; una aposta que podria resoldre's, per exemple, amb l'entrada de la portaveu socialista a l'Assemblea de Madrid, Hanna Jalloul, de mare aragonesa i pare libanés, encara que el president no ha avançat cap detall sobre aquest tema.

SÁNCHEZ REIVINDICA EL LLEGAT DE GONZÁLEZ I ZAPATERO

   Així mateix, Sánchez ha aprofitat per a reivindicar la "unitat" interna que caracteritza aquest 40º Congrés; la socialdemocràcia com la recepta adequada per a fer front a la crisi derivada de la pandèmia; i els governs del PSOE com a exemple de gestió.

   En aquest punt, el cap de l'Executiu ha fet referència expressa al llegat dels governs dels expresidents José Luis Rodríguez Zapatero i Felipe González, que participaran aquest dissabte en l'arrancada oficial del Congrés Federal. Sobre la presència en concret de González, Sánchez ha revelat que en els últims mesos han mantingut el contacte.

ENTREN LA SEUA ASSESSORA EN MONCLOA LLANOS CASTELLANOS I JUAN ESPADAS

   Quant a l'Executiva, de moment s'ha confirmat la incorporació de la directora adjunta del gabinet de la Presidència, Llanos Castellanos, com a secretària de Relacions Institucionals i Administracions Públiques; i també l'entrada de l'alcalde de Sevilla i líder del PSOE andalús, Juan Espadas, com a president del Consell de Política Federal --l'antic Consell Territorial--.

   El secretari general d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que fins ara presidia eixe òrgan, es mantindrà en l'Executiva, com a responsable d'Autonomies, encara que para açò el PSOE haurà de reformar els seus estatuts, que en aquest moment contemplen la incompatibilitat de compaginar un seient en l'Executiva Federal amb una secretaria general autonòmica.

SEGUEIXEN NARBONA, LASTRA I CERDÁN

   També està confirmada la continuïtat de Cristina Narbona com a presidenta del partit; de la sotssecretària general, Adriana Lastra; i del secretari d'Organització, Santos Cerdán, tal com es preveia.

   A més, conserven el seu seient, encara que amb diferents responsabilitats, els dirigents Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, que ara serà secretari de Política Municipal, i Javier Izquierdo, que assumirà la Secretaria d'Acció Electoral.

   Per la seua banda, el corrent Izquierda Socialista té previst proposar Sánchez que mantinga al seu representant Andrés Perelló dins de la Comissió Executiva Federal del PSOE que es conforme en aquest 40 Congrés del partit, segons han informat a Europa Press fonts de la citada corrent.

colaboracio