Publicado 07/05/2021 18:44CET

Sánchez critica els acomiadaments "en empreses guanyadores de la crisi on es cobren salaris de sis xifres"

Pedro Sánchez
Europa Press

   MADRID, 7 maig (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha afirmat que no és acceptable que hi haja acomiadaments de personal "en empreses de sectors guanyadors de la crisi mentre es tenen salaris de sis xifres" i s'incrementen beneficis i bonus.

   "No crec que que siga acceptable i necessitem donar una resposta forta", ha apuntat el president del Govern durant la seua intervenció en el panell dedicat a l'ocupació i el treball de la Cimera Social que se celebra des de hui a Porto (Portugal).

   Sánchez recolza així la posició de la vicepresidenta segona del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, qui va traslladar al Banc d'Espanya la seua preocupació sobre els sous i bonus dels alts executius de banca, especialment en un escenari marcat pels forts ajustos de plantilla del sector.

   El president de l'Executiu espanyol ha ressaltat que 2020 ha sigut un any "terrible" per la pandèmia, però ha assenyalat que ha sigut també un any on han augmentat els processos d'integració europeus.

   Així mateix, ha ressaltat que els fons 'next generation' proporcionen a Espanya els instruments necessaris per a donar una resposta positiva als reptes que té el país per davant, tant pel que fa a la transició ecològica com a digital.

   Per a Sánchez, és molt important incorporar la perspectiva inclusiva en aquesta gran transformació, tenint en compte la igualtat de gènere, la perspectiva intergeneracional i la integració territorial.

   També ha afirmat que la pandèmia ha accelerat els canvis i que és necessari que els acords es facen sota el marc del diàleg social. En aquest punt, ha recordat que, en l'últim any, Espanya ha aconseguit un total d'11 acords amb el consens dels interlocutors socials.

colaboracio