Sánchez demana el suport a tots els diputats, també dels independentistes, per a la seua moció contra Rajoy

Publicado 25/5/2018 13:07:03CET

MADRID, 25 May. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha defès hui la presentació d'una moció de censura contra el president del Govern Mariano Rajoy, amb la finalitat de formar un "Govern del PSOE", regenerar la vida democràtica i convocar eleccions. I per a traure endavant la seua proposta ha demanat el suport a tots els 350 diputats del Congrés, la qual cosa inclou també els independentistes.

"El que m'agradaria és demanar-los, perquè estem en una democràcia parlamentària, a tots i cadascun dels diputats i diputades, als 350 diputats i diputades de la Cambra que actuen amb responsabilitat, que anteposen els interessos del país, la necessària regeneració democràtica del nostre país" per a traure a la política del debat "recurrent" de la corrupció del PP, ha dit Pedro Sánchez.

El dirigent socialista no ha volgut precisar quan convocaria les eleccions, ha assegurat que seria "quan abans" però ha deixat clar que "per descomptat", abans de dissoldre les Corts hauria de "recuperar la normalitat institucional i política i atendre les urgències de molts ciutadans".

També ha explicat que ja ha informat al Cap de l'Estat de la moció de censura que ha presentat en el Parlament i que el PSOE convocarà per al dilluns un Comité Federal.

colaboracio