29 de març de 2020
 
Publicado 25/2/2020 18:15:41CET

Sánchez diu a ERC que té "ganes de pagar el deute" amb Catalunya perquè significarà que hi ha pressupostos nous

El president del Govern central, Pedro Sánchez.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 25 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha assegurat a ERC que l'executiu vol "complir amb Catalunya" i que té "ganes de pagar el deute" amb aquesta comunitat, perquè això significarà que s'han aprovat nous pressupostos de l'Estat: "Tant de bo puguem trobar-nos".

Sánchez ha respost en el ple del Senat a una pregunta de la portaveu d'ERC, Mirella Cortés, sobre els "deutes" del Govern central amb Catalunya, entre els quals la senadora ha relatat una successió d'assumptes com el servei de rodalies ferroviari, les inversions estatals en infraestructures com els ports, el finançament dels Mossos d'Esquadra o el pagament de l'IVA del 2017.

Cortés ha assegurat que són 3.700 els milions que l'Estat hauria d'haver invertit a Catalunya ja en compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut d'Autonomia, i 3.600 milions més el deute amb l'atenció a la dependència. Ha exigit també la reforma del sistema de finançament.

"Volem els diners que ens corresponen", ha dit la portaveu. "Entén, senyor Sánchez, per què més catalans s'uneixen al projecte independentista? Senzillament, per millorar la vida de les persones", ha dit Cortés.

"No sap les ganes que tinc de pagar aquest deute, perquè significaria que tenim pressupostos de l'Estat", li ha respost el president, que ha subratllat que el projecte de comptes que el seu govern va presentar per l'any 2019 complia ja amb la inversió compromesa en l'Estatut d'Autonomia.

El president ha afirmat que sense pressupostos no es podrà donar resposta a cap reclamació. "Aquest Govern vol complir amb Catalunya com amb la resta de territoris d'Espanya. Deixen-nos intentar-ho", ha afegit.

colaboracio