Publicado 24/05/2022 13:04

Sánchez eleva a 12.000 milions la inversió en el Perte dels microxips i semiconductors

El president del Govern central, Pedro Sánchez
FERNANDO CALVO

   MADRID, 24 maig (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (Perte) sobre microxips i semiconductors que aprova hui el Consell de Ministres comptarà amb una inversió pública de més de 12.000 milions d'euros, 1.000 milions més del que s'havia previst inicialment.

   "Ens volem convertir en el millor soci de la indústria i dels seus esforços per ampliar i diversificar la fabricació de microxips per a fer front a la creixent demanda i les interrupcions de la cadena de subministraments", ha remarcat el president durant la seua intervenció en el Fòrum Econòmic Mundial, que se celebra a Davos (Suïssa).

   Amb l'objectiu d'atreure fabricants de xips al país, el president compta amb una agenda plena de reunions bilaterals a Davos amb directius d'Intel, Micron, Cisco i Qualcomm. Precisament, les trobades van començar dilluns amb l'assistència de Sánchez a un sopar privat organitzat pel conseller delegat d'Intel, Pat Gelsinger.

   L'executiu vol reforçar la sobirania industrial i autonomia estratègica d'Espanya pel col·lapse de la cadena de subministraments arran de la pandèmia i la guerra d'Ucraïna, que ha creat una profunda escassetat d'aquests components, especialment per a la indústria de l'automoció.