Publicado 18/10/2021 15:33CET

Sánchez encomana a la seua nova Executiva bolcar-se en els territoris i reforçar el PSOE davant el nou cicle electoral

El vicepresident primer del Congrés dels Diputats pel PSOE, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis; el nou secretari d'Organització, Santos Cerdán; la presidenta del PSOE, Cristina Narbona; el secretari general del PSOE i presidente del govern, Pedro Sánchez
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

   MADRID, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha encomanat aquest dilluns a la seua nova Executiva la tasca de consolidar el partit i bolcar-se en els territoris per a traslladar la gestió de l'Executiu i preparar bé el terreny per al pròxim cicle electoral, que inclou autonòmiques --les primeres, les d'Andalusia, com a màxim a la tardor de 2022--, municipals al maig de 2023 i les generals a la fi d'eixe any.

   Així ho ha assegurat el nou portaveu de l'Executiva, Felipe Sicilia, en la roda de premsa que ha oferit a Ferraz després de la primera reunió de la nova Executiva que va ser triada al 40º Congrés Federal amb un suport de 95%.

   En ser preguntat sobre les tasques que els ha encomanat Sánchez per a aquesta nova etapa, Sicilia ha assegurat que, entre altres coses, els ha demanat que porten "al territori el bon treball que està fent el Govern". "Que siguem capaços de comunicar-ho bé. Que siguem capaços d'escoltar als ciutadans, veure les seues demandes i necessitats", ha aprofundit.

NEGUEN QUE EXISTISCA EL 'SANCHISMO'

   Així mateix, Sicilia ha negat que existisca en el PSOE el "'sanchismo'", en al·lusió a les crítiques de la dreta, que sentencien que el 40º Congrés Federal ha servit per a transformar el PSOE en el partit de Pedro Sánchez.

   "Hi ha un Govern socialista, amb un president socialista, que és el que hi ha hagut aquest últim temps, i és el que seguirà havent-hi, un govern progressista que avança", ha defès, abans de denunciar que la dreta només es dedica a "insultar" i "menysprear" totes les mesures que impulsa l'Executiu, com per exemple la llei d'habitatge o el bo cultural.

   Sobre el panorama que hi ha a l'esquerra del PSOE, i la consideració que ha fet aquest mateix dilluns Sánchez que eixe espai ha d'unir-se per a no perdre vots, el nou portaveu socialista s'ha limitat a defendre que el seu partit eixirà "amb força i amb totes les ganes" a les pròximes eleccions i que, com a partit d'esquerres, volen que els vaja bé a la resta de formacions d'esquerra.

   "El que volem és reforçar el partit, fer-lo més fort i sòlid perquè això puga contribuir al fet que el nostre partit guanye confiança. Respecte el treball d'altres forces, però el que ens preocupa és el que fem en el PSOE", ha recalcat.

   És més, Sicilia ha recordat que ja han viscut altres etapes anteriors en les quals altres forces s'han anat desenvolupant i conformant. "Jo des d'ací sempre tindré un escrupolós respecte a la resta de formacions, en com s'organitzen", ha insistit, en ser preguntat sobre si temen que una candidata com la ministra de Treball i dirigent d'Unides Podem Yolanda Díaz els reste vots en el PSOE.

   "El que ens preocupa és que el PSOE siga un partit útil per a millorar les seues vides, que siguem encertats en les mesures, que siguem capaços de resoldre de manera oportuna i eficient els problemes que puguen anar sorgint i que aconseguim la confiança dels ciutadans. No ens preocupa quants vots puguen obtindre", ha emfatitzat.

colaboracio