Publicado 16/04/2021 18:44CET

Sánchez espera que en 2021 hi haja vacuna espanyola i defèn la seua estratègia de vacunació

El president del Govern, Pedro Sánchez, a la seua arribada a una visita a les instal·lacions de la farmacèutica Hipra, a 16 d'abril de 2021, a Amer, Girona, Catalunya (Espanya)
Glòria Sánchez - Europa Press

   Destaca el treball "colze a colze" des del Govern i Catalunya en la lluita contra pandèmia en la seua visita a la farmacèutica HIPRA

   GIRONA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha manifestat aquest divendres que espera que l'any 2021 es puga comptar ja amb la primera vacuna espanyola. Així mateix, ha defès l'estratègia de vacunació desenvolupada per l'Executiu, basada en la compra centralitzada de dosi a través de la Unió Europa, a pesar de les crítica que està rebent de comunitats autònomes i partits polítics.

   Així ho ha assegurat durant la seua vista d'aquest divendres a les instal·lacions de la multinacional farmacèutica HIPRA, situada en el terme municipal d'Amer, a Girona, durant la qual ha traslladat el suport del Govern als projectes que estan desenvolupant per a produir una vacuna contra el coronavirus.

   "Veiem en HIPRA un dels projectes més esperançadors. Amb aquesta visita vull traslladar-vos que el Govern va a apostar per vosaltres. Us recolzem en aquesta esperança que tenim de comptar amb una vacuna espanyola al llarg de 2021", ha defès durant la intervenció que ha protagonitzat abans de finalitzar la visita.

   En aquest sentit, ha assegurat que és fonamental que Espanya siga capaç de tindre la seua "pròpia resposta a la pandèmia", encara que ha reafirmat la seua aposta per seguir treballant al costat de la resta de països de la Unió Europea en l'adquisició de dosi, per a garantir un repartiment equitatiu.

   Un repartiment que, segons ha defès, permetrà que arriben a Espanya 87 milions de vacunes entre abril i setembre per a "poder garantir la vacunació de tots els compatriotes, visquen on visquen".

   És més, ha defès que eixa estratègia europea, basada també en "l'unió entre el públic i el privat" per a garantir la producció de vacunes, ha de fer-se a escala espanyola. "Podem aportar i molt en aquesta aliança entre el públic i el privat per a garantir que en molt poc espai de temps Espanya tinga la seua pròpia vacuna", ha remarcat.

ELS ASSAJOS CLÍNICS COMENÇARAN ABANS DE L'ESTIU

   "Com a president del Govern, estic molt esperançat i il·lusionat", ha confessat, després d'assenyalar que l'empresa HIPRA té previst començar els assajos clínics abans que comence l'estiu.

   La companyia ha informat que preveu produir 400 milions de dosis de la seua vacuna Covid-19 durant el 2022, i que es tracta d'una vacuna de proteïna recombinant que ha sigut dissenyada per a optimitzar la seua seguretat i induir una potent resposta immunitària neutralitzadora del virus de la Covid-19. A més, es conservarà entre 2 i 8 graus centígrads, la qual cosa facilitarà la seua logística i distribució.

   Sánchez ha estat acompanyat per la ministra de Sanitat, Carolina Darias; pel ministre de Ciència, Pedro Duque; i també per la consellera de Salut de Generalitat de Catalunya, Alba Vergés. A diferència d'altres visites oficials del president a Catalunya, en aquesta ocasió el Govern sí ha volgut estar present.

   CRIDA A la UNITAT

   És més, el cap de l'Executiu ha volgut aprofitar la seua visita per a destacar també que tant "des de la Generalitat" de Catalunya com des de "tots i cadascun dels municipis" i des de l'Executiu central han sigut capaços de "treballar colze a colze" per a lluitar contra la pandèmia.

   "Una de les grans lliçons que hem d'extraure de la pandèmia és allò que es diu que l'unió fa la força. Per descomptat, des de la Generalitat de Catalunya, que ens acompanya la consellera, des de tots i cadascun dels municipis, i des del Govern d'Espanya, hem sigut capaços de treballar colze a colze, units, per a donar resposta unànime a una crisi global com és la pandèmia", ha enaltit Sánchez.

   Aquesta crida a la unitat, i el reconeixement de la tasca de la Generalitat de Catalunya que ha fet Sánchez, es produeix en un moment en el qual el Govern ha redoblat les seues crítiques contra un altre executiu autonòmic per la gestió que ha fet de la pandèmia: el del Madrid, d'Isabel Díaz Ayuso, quan està a punt de començar la campanya de les autonòmiques madrilenyes.

Contador
colaboracio