Sánchez de León rebutja que el cessament de TV3 siga "censura" i diu que es deu al fet que emetia de manera "il·legal"

Paula Sánchez de León.
GVA
Publicado: viernes, 18 febrero 2011 17:03

Denuncia un "atac gairebé terrorista" al web de la Generalitat, que ha estat "bloquejada", i anuncia que ho van a "perseguir"


VALÈNCIA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Consell, Paula Sánchez de León, ha explicat este divendres que el cessament dels últims repetidors que donaven el senyal de TV3 en la Comunitat no és "censura", sinó que respon que la televisió catalana estava emetent "de manera il·legal" en l'autonomia valenciana.

Sánchez de León ha realitzat estes declaracions en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha destacat que "l'única censura, l'únic atac i l'única actuació delictiva i il·legal" que s'ha produït ha estat "l'atac gairebé terrorista al lloc web de la Generalitat", que han aconseguit "bloquejar-la".

La portaveu de la Generalitat ha posat èmfasi que es tracta d'un "fet delictiu" que "ha bloquejat l'acció ordinària i el funcionament normal" de l'executiu valencià i, per este motiu, ha anunciat que se'n va a "perseguir" per a identificar els autors.

A causa d'este "atac" al web, ha explicat que, per exemple, "un ciutadà que haja d'inscriure's per a fer una prova o una oposició, el termini de la qual acabara hui, sí solament ho pot fer electrònicament no podria fer-ho des del moment en el qual es bloqueja l'entrada".

De la mateixa manera, Sánchez de León ha criticat que "s'està impossibilitant" als ciutadans poder portar a terme "qualsevol acció que es pot fer telemàticament a través de la Generalitat".

Segons l'opinió de la portaveu, el "bloqueig" d'este lloc web representa "una conducta censurable" i contrasta amb "el procediment que s'ha seguit amb TV3, que ha estat amb llum i taquígrafs des de fa molt temps".

Paula Sánchez de León ha incidit que el cessament d'emissió de TV3 a la Comunitat Valenciana s'ha produït "per no ajustar-se a la legalitat vigent". Sobre esta qüestió, ha explicat que per a l'emissió recíproca de les televisions autonòmiques de les comunitats limítrofes "cal que hi haja un espectre habilitat per a això i un acord de reciprocitat entre aquestes comunitats".

Així, ha assegurat que malgrat que Catalunya i la Comunitat Valenciana "conjuntament" ho han reclamat al Ministeri, este departament "no ha habilitat l'espectre necessari perquè es pogueren fer les emissions". Per tant, TV3 a la Comunitat Valenciana "estava emetent de manera il·legal, sense la cobertura legal necessària per a poder fer-ho", ha subratllat.

Sánchez de León ha explicat que fins al moment en què es van adjudicar les llicències de televisió digital "la resta de televisions autonòmiques eren en una situació d'alegalitat o d'il·legalitat semipermesa perquè no havia regulació".

A partir d'este moment, tal com ha indicat la portaveu del Consell, la Comunitat Valenciana es va posar en contacte amb el Ministeri "i li va dir que per poder signar la reciprocitat volíem un canal multiplex més, per a posar-nos al mateix nivell que Catalunya, a la qual li havien estat adjudicats tres canals multiplex en el primer repartiment de l'espectre".

Tot i això, "no s'ha produït mai això". En este sentit, ha asseverat: "a la Comunitat Valenciana no estem disposats a restringir l'espectre a favor d'una televisió d'una altra comunitat".

Preguntada per les modificacions de la Llei Audiovisual Valenciana, ha assenyalat que es van fer per a "intentar ajustar" la norma valenciana al nacional, "les multes per emissions il·legals a la quak eren més altes". "Es va tractar d'harmonitzar i de donar-li més caràcter coercitiu a estes multes", ha destacat sobre esta qüestió.

"Al Consell no considerem que català i valencià siguen la mateixa llengua", ha subratllat Sánchez de León després de ser preguntada per esta raó. En esta línia, ha indicat que l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana "reconeix que la nostra llengua és el valencià i no el català".

CANAL 9 A CATALUNYA

Respecte a la situació de Canal 9 a Catalunya, ha explicat que en algunes poblacions d'aquesta comunitat "sí es repetix el senyal", però només "del canal internacional". "No s'està emetent d'una forma ordinària Canal 9", ha ressaltat.

Paula Sánchez de León ha posat èmfasi que des de la Generalitat estan "disposats" a formalitzar un acord amb Catalunya, amb Castella-la Manxa, Múrcia i amb altres comunitats limítrofes a la Comunitat "per a compartir les nostres cultura, nostra programació i altres coses que podem tindre en comú".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià