Sánchez mantindrà aquest divendres una reunió informal amb Ximo Puig a Castelló

Pedro Sánchez informa al Congrés del seu programa de govern
EDUARDO PARRA/EUROPA PRESS
Publicado 17/7/2018 14:52:36CET

MADRID, 17 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat que aquest divendres mantindrà una trobada informal amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a Castelló, per a discutir les necessitats de la Comunitat Valenciana.

Sánchez ha realitzat aquest anunci durant la seua intervenció el Ple del Congrés on desgrana el seu programa de govern i en resposta a les crítiques que li ha dedicat el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, per no prioritzar la Comunitat Valenciana en la seua ronda de contactes amb les comunitats.

"Em vaig a reunir amb Puig aquest divendres de manera informal", ha indicat el president del Govern, qui ha explicat a Baldoví que està rebent en Moncloa als president autonòmics seguint l'ordre d'antiguitat dels estatuts de les seues respectives comunitats i que per açò encara no ha mantingut una entrevista oficial amb el mandatari valencià.

"EL MUNDO NO ES REDUEIX A CATALUNYA I EUSKADI"

Prèviament, Baldoví li havia enlletgit que l'Executiu s'haja centrat a Euskadi i Catalunya, assegurant que "el món no es redueix" a aquestes comunitats i que un Govern socialista hauria d'"arreglar els problemes dels quals estan pitjor", en referència a l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

Baldoví ha criticat que el Govern no vaja a abordar la reforma del finançament i limite la millora als dos punts de dèficit autonòmic que Sánchez ha confirmat en el Ple. "Quin missatge està manant als valencians?, el mateix que el PP en els últims sis anys i mig", ha subratllat el diputat valencià.

Per açò ha reclamat que la Comunitat Valenciana no pot endeutar-se més i necessita finançament "just" per a pagar els serveis bàsics en igualtat amb la resta de ciutadans.

En la rèplica, Sánchez ha posat en valor l'augment del dèficit autonòmic en dos dècimes, una mesura que ha qualificat de "generosa", i ha reiterat que el Govern va a permetre que les comunitats puguen eixir als mercats de deute i va a permetre una reestructuració que servisca per a "perfilar" els venciments d'endeutament.

Prèviament, Baldoví havia criticat que l'ara ministre de Foment, José Luis Ábalos, ara rebutge condonar deute a la Comunitat Valenciana mentre que en l'oposició sí ho recolzava.

colaboracio