Sánchez no pensa cessar Montón: "Està fent un gran treball i ho va a seguir fent"

Pedro Sánchez en la sessió de control al Govern en el Senat
RICARDO RUBIO/ EUROPA PRESS
Publicado 11/9/2018 17:46:31CET

MADRID/VALÈNCIA, 11 Sep. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha descartat aquest dimarts cessar la ministra i exconsellera de Sanitat, Carmen Montón, per les suposades irregularitats en l'obtenció d'un màster en igualtat de gènere. "Està fent un gran treball i ho va a seguir fent", ha dit en declaracions a la premsa en els passadissos del Senat.

Abans d'abandonar la Cambra alta, Sánchez ha volgut fer una declaració als mitjans de comunicació per a ratificar el suport expressat a Montón hores abans pel ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos. Però si Ábalos es va centrar a intentar llevar responsabilitat a Montón per les suposades irregularitats comeses en el seu màster, Sánchez ha dirigit el seu missatge a lloar el treball de Montón com a ministra.

"Carmen Montón està fent un treball com a ministra de Sanitat extraordinari. En menys de 100 dies s'ha recuperat la universalitat de la sanitat pública. Divendres passat fins i tot es va engegar la tramitació d'una llei molt important per a aquest Govern com és la llei de lluita contra la violència contra els menors. En definitiva, allò que està fent durant aquests últims mesos és precisament el que se li va demanar, revertir les retallades en la sanitat pública, recuperar i avançar en drets vinculats amb la sanitat pública", ha argumentat.

Davant la insistència dels periodistes perquè aclarira si descarta aleshores per complet la renúncia de la ministra, Sánchez ha repetit que la ministra "està fent un gran treball i ho va a seguir fent".

colaboracio