Sánchez presentarà a Podem un programa que farà amb col·lectius socials per a buscar un pacte 'a la portuguesa'

Publicado 31/7/2019 18:50:43CET
Óscar J.Barroso - Europa Press

MADRID, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, començarà a reunir-se "demà mateix" amb col·lectius de la societat civil per a elaborar amb ells una proposta programàtica i, posteriorment, presentar-li-la a Unides Podem per a intentar aconseguir amb ells un acord de govern 'a la portuguesa', és a dir, en el qual els 'morats' recolzen al seu govern des de fora.

Així ho ha avançat el propi Sánchez en una carta dirigida a la militància del PSOE, recollida per Europa Press. "Volem construir Govern", afirma, i per a açò es reunirà amb col·lectius com a associacions feministes, ecologistes, agents socials i agrupacions del tercer sector "perquè puguen col·laborar en la creació d'un espai comú per a aconseguir un Govern progressista".

El seu objectiu és aconseguir amb Unides Podem "un acord de
caràcter programàtic vinculat amb la societat civil" que es materialitze seguint el model de Portugal o de Dinamarca, on "governen partits socialdemòcrates com a forces més votades però comptant amb el suport extern de forces progressistes".

Així, diu, "garanteixen no solament l'estabilitat política, sinó també el compliment d'un programa de govern consensuat des de l'esquerra". Sánchez es mostra convençut que aquesta "és una fórmula útil per a abordar els reptes que té per davant" el país i "la millor alternativa al bloqueig en el qual altres actors, de forma irresponsable, estan decidits a mantindre Espanya".

Contador
colaboracio