Publicado 14/04/2021 10:15CET

Sánchez rendeix tribut a la II República i lliga la seua proclamació amb la Constitució de 1978 i l'entrada en la UE

Archivo - Arxiu - El president del Govern, Pedro Sánchez, compareix en el Congrés.
CONGRESO - Archivo

   MADRID, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha arrancat aquest dimecres la seua intervenció en el Ple del Congrés, reivindicant la II República espanyola de la proclamació de la qual, el 14 d'abril de 1931, es compleixen 90 anys, i establint un vincle entre eixa data i la de l'aprovació de la Constitució de 1978, dos de les fites que, ha assenyalat, han fet d'Espanya "un gran país".

   La menció de Sánchez a aquesta efemèrides ha sigut acollida per un aplaudiment per part de la meitat de l'hemicicle i també s'ha escoltat un aïllat 'viva'.

   El cap de l'Executiu ha destacat el "vincle lluminós" que existeix amb el "millor passat" d'Espanya i ha posat en valor els assoliments socials i democràtics que va portar amb si aquell règim el recorregut del qual es va veure frustrat pel "colp d'estat de 1936".

   Després de recordar que la República va ser un "ambiciós projecte de modernització de l'Estat i la societat" que va anteposar, sobretot, el "valor de la democràcia", ha repassat alguns dels drets conquistats aleshores i que eren "molt avançats" per a l'època, com el vot femení i alguns per a millorar la qualitat de vida de la "classe treballadora".

TRES DATES CLAU

   "Va ser el primer projecte de tota la Història d'Espanya que apostava per l'educació i la ciència com a motors de la prosperitat", ha emfatitzat, esmentant també la reforma agrària i les mesures engegades per a industrialitzar el país.

   En aquest context, Sánchez ha establit un vincle entre "tres dates" que, des del seu punt de vista, van ser crucials per a fer d'Espanya "un gran país": aquell 14 d'abril, el 6 desembre de 1978, quan es va aprovar la vigent Constitució, i el 12 de juny de 1985, quan Espanya va ingressar en l'aleshores denominada Comunitat Econòmica Europea.

   "90 anys després, serà el valor de la democràcia, la puixança de la Constitució i el projecte europeu el que prevalga de nou enfront de l'odi i l'enfrontament", ha proclamat.

Contador
colaboracio