Sánchez: "El temps que Torra dedique a parlar d'autodeterminació jo parlaré de precarietat i serveis públics"

Pedro Sánchez
PRESIDENCIA DEL GOBIERNO
Publicado 14/12/2018 18:31:07CET

Insisteix que la seva recepta per a Catalunya és "assossec, temps, diàleg i sentit d'Estat"

MADRID, 14 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest divendres que, si finalment es reuneix amb el de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el temps que aquest dedique a parlar d'autodeterminació ell el farà servir per parlar de precarietat laboral, de qualitat dels serveis públics i de "com reconstruir l'Estat del benestar, que aquests anys ha eixit molt danyat en la societat catalana".

En roda de premsa a Brussel·les, Sánchez ha reconegut no tenir encara confirmació de si es reunirà amb Torra divendres que ve, amb motiu del seu viatge a Barcelona per presidir la reunió del Consell de Ministres, encara que ha confiat que es produisca i ha recordat que "dins de la Constitució es pot parlar de qualsevol qüestió".

D'altra banda, ha insistit que la seua recepta per a la crisi a Catalunya és "assossec, temps, diàleg i sentit d'Estat" i també generositat, altura de mires i responsabilitat, de totes les forces polítiques, sobretot de les que estan governant "en les diferents institucions.

"No serà una crisi que resoldrem en un mes o dos", ha dit, i ha insistit que el Govern espanyol "vol resoldre el problema català, no viure de la confrontació i el greuge territorial". "Els problemes estan per solucionar-se, no per deixar-se com s'han deixat durant els darrers set anys", ha afegit.

Així, creu que el fet que hagen tornat a reunir-se les comissions bilaterals i que s'haja acordat reduir la litigiositat al Tribunal Constitucional són bones notícies que apunten que "aquest és el camí".

Sánchez s'ha expressat així quan se li ha preguntat si considera que està funcionant a Catalunya "la política de l'ibuprofèn" per abaixar la inflamació a aquesta comunitat, tal com la va descriure el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, abans d'admetre que, fins a hui, està tenint "poc d'èxit".

El president del Govern central ha evitat dir si coincideix amb Borrell en què, en aquesta situació, no sembla que els partits independentistes donaran suport als Pressupostos Generals de l'Estat.

EL CONSELL, UNA MOSTRA DE RESPECTE I AFECTE

A més de demanar a l'oposició que tinga "sentit d'Estat", ha defensat que la celebració del Consell de Ministres a Catalunya és una mostra de respecte, estima i afecte "per Catalunya i la societat catalana", igual que ho va ser anar a Sevilla i ho serà en altres llocs d'Espanya.

"Un gest de convivència, de concòrdia, i d'apropar el Govern d'Espanya a tots els territoris", ha detallat, i ha afegit que aquest gest té molt a veure amb la seua concepció del reconeixement de la diversitat territorial i que "no tota la vida política passa a Madrid".

colaboracio