Publicado 29/10/2020 18:30CET

Sanitaris es concentren a València davant les "manques" en els centres: "És hora d'invertir en salut i cures"

Concentració de sanitaris enfront de la Conselleria
CSIF

VALÈNCIA, 29 Oct. (EUROPA PRESS) -

Professionals sanitaris s'han concentrat aquest dijous a les portes de la Conselleria de Sanitat, a València, per a denunciar les "manques" en el sistema sanitari, reclamar un "augment significatiu" de personal i reivindicar que "és hora d'invertir en salut i cures".

Els sanitaris s'han congregat les 12 hores enfront de la seu de Sanitat, convocats pels sindicats CCOO i CSIF, en el marc de les mobilitzacions europees en defensa de la sanitat pública.

La secretària general de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris (FSS CCOO-PV), Rosa Atiénzar, ha denunciat que "la crisi sanitària ha evidenciat les debilitats i manques del sistema sanitari com a conseqüència d'anys de retallades i austeritat".

"Els nostres hospitals, centres d'atenció primària i centres de salut pública s'enfronten amb enormes dificultats a aquesta pandèmia", ha advertit, abans de reivindicar que, "per a poder corregir tot açò, és imprescindible millorar el finançament, un nou model d'Atenció Primària i garantir un augment significatiu del personal que dote al sistema de plantilla estructural necessària".

Atiénzar ha assenyalat a més que és "imprescindible millorar les condicions laborals i salarials del personal". "És hora d'invertir en salut i cures, la situació del sistema sanitari públic i les necessitats de la població així ho exigeixen", ha subratllat.

Per la seua banda, el portaveu de CSIF Sanitat, Fernando García, ha reivindicat "millores en l'atenció primària i atenció especialitzada" i ha assenyalat la necessitat de contractar uns 11.000 professionals de totes les categories a la Comunitat Valenciana.

García ha mostrat la "indignació" del col·lectiu. "Volem que se'ns escolte, perquè no se'ns escolta i aquesta pandèmia hem de parar-la tots", ha emfatitzat.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Profesores catalanes avisan por carta al PSOE: "No es que el castellano vaya a desaparecer, es que es ya residual"

 2. 2

  Unidas Podemos pide que el castellano sea lengua vehicular en Madrid ya que en muchos centros priorizan inglés

 3. 3

  Detenido el bailarín Rafael Amargo por organización criminal y tráfico de drogas

 4. 4

  Detenida en Elche por dejar solo a su hijo de dos años en el patio de luces, mojado por la lluvia y bajo una sombrilla

 5. 5

  Extremadura limita a 10 personas las reuniones en Navidad y amplía toque de queda a la 1,30 en Nochebuena y Nochevieja