Publicado 26/10/2021 18:17CET

Sanitat i CCAA acorden donar una dosi de reforç als vacunats amb Janssen a partir del 15 de novembre

Archivo - Arxiu - Una sanitària subjecta una dosi de Janssen contra el Covid-19 per als estudiants del pròxim Erasmus, en el dispositiu engegat en el Col·legi Oficial de Metges de Madrid, a 7 de juliol de 2021, a Madrid, (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

   MADRID, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

   Els 1,97 milions d'espanyols que van rebre la monodosis de la vacuna de Janssen contra la COVID-19 rebran una segona dosi de Pfizer o Moderna, segons ha acordat aquest dimarts la Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat.

   Segons ha informat el Ministeri, aquesta dosi de record s'administrarà almenys tres mesos després de l'administració de la vacuna de Janssen.

   Les comunitats autònomes començaran amb aquesta dosi de record a partir del 15 de novembre, prioritzant els grups de vacunació de l'Estratègia Nacional de Vacunació, és a dir, començant amb els grups més vulnerables.

   D'aquesta forma, la campanya de vacunació té ara dos objectius principals: d'una banda, en aquests moments s'està inoculant una dosi de reforç als majors de 70 anys, en paral·lel a la vacuna de la grip, després de les persones amb condició d'alt risc i les persones que viuen en residències; i, per un altre, el 15 de novembre es començarà amb aquest grup d'1,97 milions d'espanyols que van rebre Janssen.

colaboracio