Publicado 30/11/2020 17:54CET

Sanitat detecta 55 nous brots durant el cap de setmana, el més nombrós afecta 10 persones a Elda

Un "rastrejador" de Covida 19 contractat per Sanitat
GVA - Archivo

VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Sanitat ha detectat un total de 55 nous brots de coronavirus durant el cap de setmana, i el més nombrós s'ha detectat a Elda, amb 10 casos d'origen educatiu. Per províncies, hi ha 43 brots en la província de València, 11 en la d'Alacant i un en la de Castelló.

Aquests 55 brots es concentren en a penes 26 municipis del territori, ja que s'han detectat 16 focus a València, cinc a Sagunt i quatre a Paterna i Puçol.

En concret, en la capital s'ha registrat un brot de sis casos relacionat amb l'àmbit laboral, dos més de cinc contagis i origen social; quatre focus de quatre positius i origen social, i la resta són brots de tres casos. D'aquests últims, hi ha un d'educatiu i tres laborals, la resta són d'origen social.

A Sagunt han tingut cinc brots, tots d'origen social: un de sis casos, un altre de cinc, dos de quatre i un de tres. En la veïna Puçol, han comptat altres quatre focus i també són tots d'origen social: un de set casos, un altre de sis, un de quatre i un de tres.

En l'àrea metropolitana de València també hi ha diverses ciutats amb més d'un brot. És el cas de Paterna, amb altres quatre focus d'origen social (un de set contagis, un altre de sis, un altre de quatre i un de tres); Bétera, amb dos brots d'àmbit social de sis casos i Torrent, dos focus de cinc i quatre contagis originats en l'àmbit educatiu.

També als voltants de la capital hi ha brots de cinc casos a Massamagrell, Mislata i Silla; de quatre a Museros i de tres a Sedaví i Tavernes Blanques.

En la resta del territori, només a Aielo de Malferit i Alacant hi ha més d'un brot. Concretament, el municipi de la Vall d'Albaida té un focus de cinc casos i origen laboral i un altre de quatre d'origen social, mentre que la capital alacantina ha detectat un focus de nou casos d'origen laboral i un de cinc d'origen social.

La resta de brots es distribueixen per: Asp (quatre casos, origen social), Benejússer (tres, social), Carlet (quatre, social), Ibi (tres, social), la Llosa de Ranes (cinc, social), Petrer (huit, educatiu), El Pinós (set, educatiu), Rojals (tres, social), Vinaròs (sis, social), Xàbia (quatre, social) i Xàtiva (tres, laboral).

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Primera querella contra Illa tras salir de Sanidad, por homicidio, lesiones y prevaricación en su gestión de la pandemia

 2. 2

  La reacción de Francisco Rivera a los insultos de "chulo" y "prepotente" por parte de Isabel Pantoja

 3. 3

  Disney+ retira Peter Pan, Dumbo o El libro de la selva de su catálogo infantil por racistas

 4. 4

  Omar Montes, candidato a ocupar el corazón de Lara Álvarez

 5. 5

  Buscan al exjefe del Seprona en Segovia Jose Manuel Calvo, desaparecido desde el lunes