Publicado 23/05/2022 15:35

Sanitat detecta un cas sospitós de pigota de la mona a Castelló i un altre a València

Archivo - Imatge d'arxiu de casos de pigota de la mona
AGENCIA DE SEGURIDAD SANITARIA DEL REINO UNIDO

   CASTELLÓ/VALÈNCIA, 23 maig (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Sanitat ha detectat a Castelló un cas sospitós de Monkeypox (pigota de la mona), que seria importat, i un altre possible a València, que no ho seria. Són els dos primers casos sospitosos dels quals ha informat el departament dirigit per Miguel Mínguez.

   Segons ha assenyalat la Conselleria, el de Castelló és un cas importat d'una persona que ha visitat una zona endèmica i que té simptomatologia "compatible amb la malaltia", mentre que el de València no es tractaria d'un cas importat.

   El dijous de la passada setmana la Conselleria de Sanitat va començar a fer arribar als departaments de Salut, Centres de Salut Pública i Centres d'Informació i Prevenció de la SIDA (CIPS) de la Comunitat Valenciana l'alerta de Salut Pública amb indicacions de què és la pigota de la mona(Monkeypox), quals són les seues causes i com detectar-la.

   A més, incloïa instruccions perquè, en cas que s'identifiquen casos que complisquen els criteris de definició, "es posen en contacte de manera urgent amb els servicis de Medicina Preventiva per a iniciar la corresponent investigació epidemiològica".