Publicado 17/01/2022 18:38

Sanitat fa una crida a donar sang a causa de la falta de subministrament per la sisena onada de COVID-19

Diverses persones donen sang en el centre de Transfusió de Valdebernardo, a 8 de gener de 2022, a Madrid (Espanya).
Ricardo Rubio - Europa Press

   MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de Sanitat ha recordat als ciutadans la importància de donar sang a causa que "la situació epidemiològica actual està comprometent el subministrament de components sanguinis als hospitals".

   Per açò, Sanitat convida a tots els ciutadans que es troben bé de salut al fet que "s'acosten als punts de donació que cada comunitat autònoma té establit per a açò".

   "La sang és un element clau per a qualsevol sistema sanitari, i malgrat els importants avanços tecnològics, és obtinguda únicament a partir de l'acte de la donació voluntària i altruista dels ciutadans", expliquen.

   De la mateixa manera, defenen que les dades obtingudes durant la pandèmia indiquen la no transmissió del SARS-CoV-2 per transfusió. En aquest sentit, i supeditat a la valoració individual que realitze el seu centre d'extracció, els donants que hagen sigut confirmats de COVID-19 poden donar transcorreguts 7 dies des del diagnòstic si es troben bé de salut.

   Segons els últims registres, en 2020, de la població d'entre 18 i 65 anys, van donar sang més d'un milió de persones dels quals el 15 per cent ho van fer per primera vegada. El nombre de donacions efectuades va ser de 1.632.447 (82.580 d'aféresis) i així, gràcies a la generositat de les persones que van donar la seua sang en el nostre país, aquestes donacions han permès realitzar 1.800.000 transfusions i s'han atès a més de 457.000 pacients.

   El Ministeri de Sanitat reivindica que "els punts de donació són segurs". "Tots els centres han pres mesures de precaució per a garantir la seguretat dels donants", asseguren.

colaboracio