Sanitat manté una vigilància activa davant possibles nous casos d'estreptococ A després de la mort de 2 xiquets a Madrid

La ministra de Sanitat, Carolina Darias,
Gustavo Valiente - Europa Press
Publicado: viernes, 9 diciembre 2022 10:16

   MADRID, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de Sanitat ha assegurat que es troba en una "vigilància activa" davant possibles nous casos de malaltia invasiva per estreptococ A, després de la mort de dos menors i 14 hospitalitzats per aquesta causa a la Comunitat de Madrid.

   El passat 2 de desembre es va notificar per part del Regne Unit un augment d'infeccions per 'Streptococcus Pyogenes' en menors, si bé a Espanya, com així ho ha recordat el departament que dirigeix Carolina Darias, aquesta patologia no és de declaració obligatòria.

   No obstant açò, el Ministeri de Sanitat, a través de la Direcció general de Salut Pública, està en contacte amb les comunitats i ciutats autònomes per a recaptar informació dels possibles casos detectats en les últimes setmanes i poder fer una anàlisi de la situació.

   Des del passat dia 19 d'octubre fins avui s'han detectat 16 casos d'estreptoco A en la Comunitat de Madrid en menors amb edats compreses entre 1 i 12 anys, segons han indicat a Europa Press fonts de la Conselleria de Sanitat.

   La malaltia invasiva per estreptococ A és una de les formes més greus produïdes per aquest bacteri, patogen que amb freqüència produeix una gran varietat de processos infecciosos, des de la faringitis, l'amigdalitis, l'escarlatina, i fins i tot infeccions invasives i greus com la fasciïtis necrosant o el xoc sèptic.

   La malaltia es dissemina per gotetes respiratòries, el contacte amb les mucoses oral o nasal amb secrecions respiratòries infeccioses o amb exsudats de lesions cutànies. La infecció és transmissible fins el 24 hores després d'haver completat el tractament antibiòtic.