Publicado 28/09/2021 11:25CET

Sanitat organitza un curs de formació de formadors sobre la Llei d'eutanàsia

Archivo - Arxiu - Casa Sindical de Madrid, seu dels ministeris de Sanitat, Consum i Drets Socials i Agenda 2030 en el Paseo del Prado, a 24 de juliol de 2021, a Madrid (Espanya).
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

   MADRID, 28 set. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de Sanitat ha fet un pas més en la Llei Orgànica de Regulació de l'eutanàsia, que va entrar en vigor el passat 25 de juny, organitzant un curs de formació de formadors, segons ha informat en un comunicat.

   Així, el Ministeri s'ha avançat al que es disposa en aquesta norma, que establia que la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries, adscrita a la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de Salut (SNS), abordaria en el termini d'un any des de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, la coordinació de l'oferta de formació contínua específica.

   Aquest curs presencial, celebrat la passada setmana en el saló Ernest Lluch, de l'Escola Nacional de Sanitat, al que han assistit representants de totes les comunitats i ciutats autònomes, ha abordat aspectes tècnics, legals, de comunicació i suport emocional en aquestes circumstàncies. L'objectiu principal era assegurar la igualtat i qualitat assistencial de la prestació d'ajuda per a morir.

   El treball dels set mòduls definits en les dos jornades organitzades, els continguts de les quals s'han traslladat a un Campus Virtual a la disposició dels representants de les comunitats autònomes i ciutats autònomes, ha abordat tots els aspectes necessaris perquè els professionals sanitaris puguen dur a terme aquesta prestació salvaguardant els drets fonamentals a la vida i a la integritat física i moral, així com la defensa a la dignitat, la llibertat o l'autonomia de la voluntat.

   Així mateix, la Llei establia un termini de tres mesos després de la seua entrada en vigor per a l'aprovació per part del CISNS tant del 'Protocol per a la valoració de la incapacitat de fet' com del 'Manual de bones pràctiques'. Tots dos textos també es van poder tindre amb antelació. Açò va ser possible gràcies al treball coordinat del Ministeri de Sanitat amb totes les persones expertes i directives de les comunitats autònomes que formen part del Grup de Treball.

Contador
colaboracio