Sanitat posarà un topall als pacients diaris en Atenció Primària, línia vermella de CESM per a desconvocar la vaga

Archivo - Arxiu - Metge osculta a un xiquet
HOSPITAL DE MANISES - Archivo
Publicado: miércoles, 25 enero 2023 17:14

   VALÈNCIA, 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

   CESM ha destacat que la Conselleria de Sanitat ha accedit a posar un topall en el nombre de pacients que s'atenguen en les consultes dels metges de família i pediatres d'Atenció Primària, una de les línies vermelles que el sindicat havia marcat per a desconvocar la vaga, encara que ara falta per concretar els nombres.

   Sobre aquest tema, el secretari general de CESM CV, Víctor Pedrera, s'ha mostrat satisfet amb el resultat de la cinquena reunió celebrada ahir amb el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, perquè "clarament" va acceptar aquesta proposta i unes altres de les seues reivindicacions.

   En eixe sentit, s'ha mostrat convençut, en declaracions a Europa Press, de poder aconseguir un acord que evite la vaga de metges --prevista per al primer dilluns hàbil de març, abril i maig-- ja que ha recalcat que l'Administració valenciana no pot despenjar-se i quedar-se fora dels acords que estan firmant en altres comunitats.

   En eixe sentit, estan a l'espera que en els pròxims dies Sanitat els remeta una document d'acord amb propostes concretes. De moment, i una vegada valorada la contraproposta presentada per CESM-CV a conselleria, ha ressaltat que en la reunió d'ahir es van acostar posicions i l'Administració es va comprometre a limitar el nombre de pacients en les consultes "concordes a cànons de qualitat assistencial, quedant per tancar aquest límit, la distribució dels pacients i la gestió de l'excés" de malalts.

   Així mateix, Sanitat, segons CESM, es va avindre a incloure en el Decret de llocs de difícil cobertura millores retributives als membres dels servicis que es consideren de difícil cobertura, millores en la puntuació en borsa i per a barems en oposicions, així com en la progressió de la carrera professional.

   A més, va accedir a la valoració i estudi de solucions al conflicte del transport per a metges en atencions domiciliàries, vista la recent sentència guanyada pel Sindicat Mèdic; a millores en la seguretat als Centres de Salut i principals punts d'Atenció Continuada i a millores retributives en les hores de guàrdia i altres conceptes.

   Finalment, es va comprometre a definir el dret a exempció de guàrdies per edat, sense condicionants per necessitats del servici i topalls de nombre de guàrdies presencials i localitzades concordes a la conciliació familiar i seguretat en el treball; a la jornada de 35, a falta de definir els períodes d'implantació i vincular la jornada de 35 a l'exempció dissabtes com a jornada ordinària, és a dir conversió de la guàrdia de dissabtes en guàrdia de 24 hores; i al reconeixement de la percepció d'un complement que compense les despeses en restauració del personal SAMU i dels desplaçaments en rotatoris als MIR.

Contador
colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià