Publicado 07/12/2021 12:24CET

Sanitat subscriurà un conveni amb les Mútues per a agilitzar les dosis de reforç

Archivo - Arxiu - vacunes enfront de la Covid.
GVA - Archivo

   VALÈNCIA, 7 des. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Sanitat subscriurà un conveni de col·laboració amb les Mútues perquè ajuden a subministrar les dosis de reforç contra la covid-19 als seus afiliats, segons ha informat el Col·legi Oficial d'Infermeria de València en un comunicat.

   Sobre aquest tema, ha explicat que han rebut una carta de la Secretaria de Salut Pública que dirigeix Isaura Navarro en la qual explica que amb aquesta mesura es persegueix administrar la dosi de reforç amb "una major celeritat" als afiliats de les Mútues.

   Així, l'escrit, dirigit a l'atenció de tots els col·legis professionals de persones treballadores sanitàries i sociosanitàries", anuncia que es troba en vies de subscriure un conveni de col·laboració amb les Mútues Col·laboradores de la Seguretat Social perquè administren als seus afiliats aquesta dosi de reforç.

   Aquesta col·laboració amb les Mútues naix després que el passat 24 de novembre de 2021 la Comissió Nacional de Salut Pública aprovara l'administració d'una dosi de reforç amb vacuna d'ARN missatger, per a millorar la protecció enfront de la Covid-19 després de l'administració de la pauta completa, a persones treballadores en l'àmbit sanitari i sociosanitari, persones majors de 60 anys, i persones que han rebut la vacuna de Janssen.

   D'aquesta manera, --amb la resolució favorable de la Direcció general d'Ordenació de la Seguretat Social del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions--, es pretén que les Mútues permeten la vacunació amb "una major celeritat" al personal sanitari de la Comunitat Valenciana.

   La decisió adoptada Comissió Nacional de Salut Pública va ser administrar una dosi de reforç amb una vacuna d'ARN missatger a partir dels 6 mesos de l'última dosi rebuda, si aquesta va ser d'ARN missatger, i als 3 mesos si la dosi administrada prèviament va ser d'adenovirus.

    "Tot açò amb la tasca assistencial que s'està realitzant en la vacunació tant en llocs de treball com els centres residencials i centres sanitaris acreditats", segons exposa l'escrit.

colaboracio