Publicado 21/09/2021 18:59CET

Sanitat utilitza el sistema SVisual per a facilitar la comunicació amb les persones sordes en atencions no presencials

   VALÈNCIA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està posant el sistema SVisual a la disposició de les persones sordes perquè la cita no presencial siga "una assistència senzilla i de qualitat també per a eixe col·lectiu".

   Aquesta setmana es commemora la Setmana Internacional de les Persones Sordes i la Conselleria de Sanitat se suma a aquesta celebració, amb l'objectiu de donar una major visibilitat a aquest col·lectiu de persones, així com potenciar la igualtat de drets i d'oportunitats, en concret, en l'àmbit sanitari, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

   La comunicació a través del sistema SVisual està dirigida aquelles persones que necessiten d'intèrprets de llengua de signes per a comunicar-se amb el personal sanitari. Amb eixe sistema, un intèrpret s'encarrega en temps real que la comunicació entre pacient i personal sanitari siga fluïda i sense pèrdua d'informació.

   L'altra manera de rebre atenció no presencial és a través de videocridada, dirigida a aquelles persones que ja siga perquè la seua pèrdua auditiva no és total, o bé perquè utilitzen un implant coclear poden comunicar-se amb el personal sanitari sense necessitat d'intèrpret.

   Cada pacient pot comunicar què sistema prefereix per a rebre atenció en qualsevol dels dos sistemes a través del Portal del Pacient (consultar ací) de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat. És un senzill tràmit telemàtic que es realitza amb certificat digital. Si la persona ho prefereix, pot comunicar-ho acudint al seu Centre de Salut.

Contador
colaboracio