Publicado 19/05/2022 18:57

Sanitat valora l'adquisició de vacunes per a fer front al brot de pigota de la mona

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, compareix en roda de premsa per a informar del tractat en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en el Complex de la Moncloa, a 11 de maig de 2022, a Madrid (Espanya).
Alberto Ortega - Europa Press

   MADRID, 19 maig (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de Sanitat ha anunciat aquest dijous que està valorant i analitzant diferents opcions terapèutiques per a tractar la pigota de la mona, tals com a antivirals i vacunes, en funció de la seua viabilitat i efectivitat.

   Sanitat recorda que, fins avui, s'han enviat 25 mostres de casos sospitosos al Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carlos III per a la seua anàlisi. Actualment, tots els casos sospitosos que s'estan analitzant presenten un quadre lleu.

   L'alerta sanitària es va iniciar aquest dimecres al Regne Unit, amb 4 casos confirmats. Aquest mateix dia, Portugal comunica 5 casos confirmats i uns 20 sospitosos. "D'acord als procediments del Sistema d'alerta precoç i resposta ràpida, es va obrir una alerta a nivell nacional, es va comunicar a la Ponència d'Alertes la situació i s'ha avisat a tots els actors clau per a garantir una resposta ràpida, oportuna i coordinada", afirmen des de Sanitat.