Santiago Sierra presentarà fora d'Arco a Madrid i València la seua obra 'Presos políticos'

Santiago Sierra sembra la polèmica en ARC amb la seua obra Presos polítics
EUROPA PRESS
Publicado 23/2/2018 18:57:37CET

MADRID, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'estudi de l'artista Santiago Sierra ha anunciat que l'obra 'Presos políticos en la España contemporánea', que ha sembrat la polèmica en l'última edició d'Arco, serà presentada finalment fora de la fira dilluns que ve 26 de febrer a Madrid i el dijous 1 de març a València.

Després de la retirada de la peça de la galeria Helga de Alvear dimecres passat 21 de febrer, al principi es va informar que l'artista havia decidit suspendre la presentació sobre la seua creació que tenia previst fer aquest dissabte 24 de febrer en el marc d'activitats paral·leles de la fira.

No obstant açò, poc després des de la galeria especificaven que finalment "estava en l'aire" perquè l'estudi de Santiago Sierra negociava amb ARCO la possibilitat de mantindre l'acte, possibilitat que es mantenia fins al migdia d'aquest divendres, tal com assenyalava a Europa Press un portaveu d'Helga de Alvear.

Finalment la presentació tindrà lloc el dilluns 26 de febrer a les 19.00 en la Fundació d'Estudis Literaris Anselmo Lorenzo a Madrid, que comptarà amb el propi artista com a ponent, a més d'altres participants com Víctor Jiménez, membre del SAT (Sindicato Andaluz de Trabajadores), o Pablo Mayoral, de La Comuna de Expresos del Franquismo.

A Madrid també acompanyaran a Sierra representants de Red Jurídica Cooperativa, Madres contra la Represión, No Somos Delito i CNT.

Per la seua banda, el segon dia de presentació serà en el Centre d'Octubre: Centre Cultura Contemporània de València, amb la participació de Santiago Sierra i una altra persona del seu estudi al costat de Pablo Mayoral (La Comuna de Expresos del Franquismo).

colaboracio