El sector de l'oci munta "un laboratori" davant Sanitat per a demanar "un pla d'assajos" que evite les restriccions

Acampada de la CEOH davant la Conselleria de Sanitat
CEOH
Publicado: martes, 20 abril 2021 12:25

   VALNCIA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hoteleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha escenificat aquest dimarts la seua protesta per la situació que viu el sector muntant "un laboratori a peu de carrer" amb l'objectiu de demanar a la Conselleria de Sanitat que s'aprove "un pla d'assajos que evite acudir a les contínues restriccions de tancament o limitació d'activitat en l'interior dels locals d'oci, bars, restaurants i cafeteries".

   Els representants d'aquests establiments han retret al Consell el seu "retard i desinterés per aplicar mesures científiques i ferramentes tecnolgiques, contrastades, per a recuperar l'activitat de l'oci, els espectacles i l'interior de bars, restaurants i cafeteries, com ja estan fent en altres comunitats autnomes i pasos, i malgrat comptar amb les millors dades epidemiolgiques".

   Així ho han traslladat en la roda de premsa que han oferit a les portes de la Conselleria de Sanitat i hores abans que tinga lloc la reunió de la Taula de Treball per a la desescalada de l'oci i l'hoteleria amb les organitzacions del sector, a la qual assistiran membres de la Coordinadora i amb l'acampada de l'oci nocturn 13A.

   Amb aquesta acció pretenen "mostrar i exposar visualment les diferents tecnologies i alternatives existents que poden salvar les pimes", comptant amb la participació de la plataforma tecnolgica Safety Global, representada per Ricard Sanz, i l'empresa de sistemes de purificació Bueber, representada per Carlos Berlanga. Unes propostes, apunten des del collectiu, que tornaran a traslladar en la reunió d'aquesta vesprada.

   Durant l'acte, han recalcat que, la constitució d'una Taula-Científica per a abordar aquests temes "no pot esperar més, quan falten menys de 20 dies perqu finalitze l'Estat d'Alarma" i ha de suposar, grcies a l'avan de la campanya de vacunació, "l'inici de la desescalada definitiva i de la progressiva recuperació de la normalitat durant els prxims mesos".

   En aquest context, asseguren que governs autonmics com el de la Generalitat de Catalunya, la Xunta de Galícia o Aragó, entre uns altres, i en la mateixa línia que pasos com Frana, Alemanya o el Regne Unit, "ja han anunciat l'engegada de diferents assajos i proves pilot en la línia del concert de Love of Lesbian per a 5.000 persones, que va tindre lloc en el Palau Sant Jordi de Barcelona, el passat 26 de mar, per a recuperar l'activitat de la cultura, els espectacles i l'oci nocturn".

   "Amb la temporada d'estiu molt a la vora, la Generalitat no pot perdre ni un sol minut més a definir i establir criteris clars per a potenciar les tecnologies i posar-les al servici de les empreses més castigades i vulnerables a la crisi", consideren.

   Sobre este tema, afirmen que aquest passen per la purificació de l'aire, amb capacitat viricida per a eliminar els aerosols que transmet el coronavirus, amb una eficcia del 99'9%, en els espais tancats, així com establir els criteris per a la implantació del certificat digital verd que la Unió Europea pretén engegar, de forma imminent, o facilitar la utilització dels test d'antígens per a facilitar la mobilitat de les persones i garantir la seguretat sanitria.

   Des de la CEOH incideixen que, "en un moment clau de debilitat econmica per a les empreses, la Generalitat Valenciana ha de definir i avalar quals són les tecnologies que poden utilitzar-se" i alludeixen a l'ús de purificadors de l'aire per llum ultraviolada, amb un 99,9% de capacitat virucida, filtres HEPA una capacitat de retenció de virus, bacteris i partícules nocives del 99,95% o la utilització de mesuradors de CO2 capaos de detectar concentracions superiors a les 700 ppm.

QR I GEOLOCALITZACIÓ

   De la mateixa forma, assenyalen que la utilització de QR i de plataformes tecnolgiques de geolocalització, capaos de rastrejar la mobilitat de les persones i vincular aquesta informació amb la de la campanya de vacunació, "són ferramentes de fcil implantació que haurien de generar ja certesa i confiana en la ciutadania i en la recuperació l'activitat econmica dels sectors de l'oci, la cultura, el turisme i l'hoteleria".

   Es tracta d'inversions que, segons els clculs de la coordinadora, poden oscillar entre els 500 als 5.000 euros, en funció de les dimensions del local, que les pimes no poden afrontar per si soles. Per a, han remarcat que, "si són la solució per a permetre i anticipar la reobertura dels negocis, la Generalitat ha de ser capa d'assumir part d'eixa inversió".

   Així mateix, subratllen que est en joc "el 25% del PIB de la Comunitat Valenciana, que depn de la capacitat de gestió de la Generalitat i d'innovació a l'hora d'aplicar tots els recursos i mesures científiques-tcniques i sanitries de les quals es disposa a hores d'ara de la crisi sanitria". "La Conselleria de Sanitat hauria de presentar-nos les seues propostes per a la seua immediata aprovació i implantació", recalquen.

   En la roda de premsa, la CEOH ha tornat a exigir un pla d'ajudes específic per a l'oci nocturn de 50 milions d'euros, dins del Pla Resistir+, per a garantir la seua supervivncia econmica i poder planificar la recuperació de la seua activitat, amb independncia del calendari definitiu que ho marcar l'evolució de la crisi sanitria. Aquesta reivindicació ha sigut el principal motiu de l'engegada de l'acampada, que va arrancar el passat 13 d'abril, i s'ha plantat hui mateix, també, a Alacant i matí a Castelló, recorden.

   Sobre la flexibilització de les mesures que afecten a l'hoteleria, la CEOH manté la seua postura d'allargar el tancament fins al toc de queda, actualment decretat fins a les 22.00 hores, ampliar l'aforament de l'interior dels locals fins al 50%, permetre el servici en barra i l'entrada en vigor de totes aquestes mesures el mateix dilluns 26 d'abril.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià