Publicado 30/6/2020 14:44:40 +02:00CET

El sector sanitari és el millor valorat pels espanyols (79%) després de la crisi de la Covid-19

L'Oms Reconeix L'Aportació De les Cures Pal·liatives, En Pacients Covid 19 De la Clínica Universitat De Navarra
UNIVERSIDAD DE NAVARRA

MADRID, 30 Jun. (EUROPA PRESS) -

El sector sanitari és el millor valorat pels espanyols (79%) després de la crisi del Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, segons ha posat de manifest l'estudi 'Resetting Normal: redefinint la nova era del treball', un treball realitzat a nivell mundial per a analitzar el mercat laboral abans, durant i després de la pandèmia en 8 països (entre ells Espanya) i que ha sigut anunciat pel Grup Adecco.

L'informe s'ha realitzat gràcies a una enquesta a treballadors amb contractes d'almenys 20 hores setmanals. El treball de camp es va realitzar al maig d'enguany amb una mostra total de 8.000 treballadors dels Estats Units, Alemanya, Itàlia, Espanya, el Regne Unit, França, Austràlia i el Japó (1.000 enquestats per cada país).

"Ara es parla molt de la nova normalitat i del seu impacte en el món del treball. Aquest canvi sobtat i dramàtic que hem patit tots ha accelerat tendències com el treball flexible, el lideratge en entorns d'incertesa o la recapacitación/reskilling de treballadors. Ara és el moment de posar més en pràctica si cap tots aquests aprenentatges per a aconseguir una força laboral més saludable, més productiva i inclusiva en el futur, ajudant els nostres clients, candidats i treballadors", ha dit el director general d'Adecco Espanya, Íker Barricat.

L'informe es presenta juntament amb un vídeo que ofereix exemples reals d'empleats d'Adecco de tot el món (també d'Espanya) sobre com s'han adaptat a la nova realitat derivada del Covid-19. "Amb aquesta campanya hem pretès entendre com ha canviat el propòsit dels treballadors després de l'impacte del Covid-19 i conéixer de primera mà les seues inquietuds, les seues experiències durant la pandèmia i els seus desitjos a futur per a intentar adaptar-nos a ells de la millor manera possible", ha postil·lat el director de màrqueting i comunicació d'Adecco, Jesús Cubero.

De fet, prossegueix, l'estudi reflecteix que més del 81 per cent dels enquestats identifica a la seua empresa com la responsable de garantir un món laboral millor després de la pandèmia. Així mateix, de tots els països que han participat en l'estudi, Espanya i els Estats Units són els que perceben tots els sectors de manera més positiva després de la quarantena, mentre que França, Alemanya i el Japó són més reservats a l'hora de valorar a l'alça.

En termes globals, el sector sanitari és el que més valorat està, un 70 per cent dels enquestats afirma que, des que va començar la crisi, ho veu de forma més positiva i solament un 4 per cent afirma que la seua visió ha empitjorat en els últims mesos.

Els sectors de neteja, retail o transport i logística també han millorat la seua imatge a tot el món. Del total dels enquestats, el 59 per cent, el 54 per cent i el 48 per cent respectivament, tenen una visió més positiva de cadascun d'ells.

No pot dir-se el mateix del periodisme, tan sol el 23 per cent dels enquestats afirma valorar més al sector, enfront d'un 28 per cent que expressa que la seua percepció d'aquests professionals després de la pandèmia és més negativa que abans.

A Espanya, els sectors més valorats des del començament de la crisi són el sector sanitari, 8 de cada 10 espanyols ho valoren millor que abans de la pandèmia; el de la neteja, amb un 73 per cent dels enquestats que expressa la seua percepció positiva cap als professionals d'aquesta indústria; i el sector del retail, amb un 68 per cent dels enquestats que afirma que ho valora més ara.

El sector del transport i la logística, el sector de l'agricultura i el sector científic i farmacèutic també es troben entre els més valorats pels espanyols amb un 66 per cent, un 64 per cent i un 62 per cent dels enquestats que valoren més que abans a aquests professionals, respectivament.

La valoració del periodisme a Espanya també és més positiva que la global, un 27 per cent dels enquestats a Espanya afirma haver millorat la seua percepció dels professionals dedicats a aquesta activitat (4 punts percentuals més que la dada global). Països com França o el Japó, no obstant açò, se situen per davall de la mitjana espanyola i global en pràcticament tots els sectors analitzats en l'informe.

Enfront del 70 per cent global de millora en la valoració del sector sanitari, tan sol un 65 per cent dels francesos i un 63 per cent dels japonesos reconéixer haver millorat la seua visió d'aquests professionals. El mateix ocorre amb el sector de l'agricultura (amb un 30 per cent dels enquestats a França i un 32 per cent al Japó amb millor visió post pandèmia enfront del 43 per cent mundial) o amb el del retail (un 48 per cent a França i un 47 per cent al Japó afirmen valorar més als seus treballadors ara, enfront del 54 per cent global).

Contador
colaboracio