Segrestades prop de 40 dones després d'un atac armat contra una localitat a l'est de RDC

Publicado 12/2/2018 12:47:36CET

MADRID, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

Prop de 40 dones van ser segrestades la nit de dijous passat després d'un atac executat per part d'un grup armat contra la localitat de Kabikokole, situada en l'est de República Democràtica del Congo (RDC), segons han confirmat fonts oficials.

El cap del territori de Wamuzimu ha afirmat que l'atac va ser perpetrat per milicians Mai Mai, denunciant que durant aquest van ser violades nombroses dones, 39 de les quals van ser a més raptades.

Així, ha indicat que els atacants van romandre durant hores en Kabikokole --situada a la província de Kivu del Sud--, saquejant el centre de salut abans de fugir cap a un bosc proper, tal com ha recollit l'emissora local Radio Okapi.

L'Exèrcit de la RDC s'ha desplegat a la zona i ha llançat una operació per intentar capturar els atacants i alliberar les segrestades, sense que de moment hi haja informacions sobre elles.

L'estat de Kivu Nord ha sigut escenari de diversos enfrontaments entre l'Exèrcit i els Mai Mai en els darrers mesos. Els combats s'han estès a més a Kivu Sud, on també opera la milícia.

colaboracio