Publicado 24/05/2022 13:47

La SEPI aprova el rescat a Air Nostrum per 111 milions

Archivo - Avió d'Iberia Regional Air Nostrum.
Iberia - Archivo

   MADRID, 24 maig (EUROPA PRESS) -

   El consell gestor del Fons de Suport a la Solvència d'empreses Estratègiques ha aprovat la concessió d'una ajuda de 111 milions d'euros a l'aerolínia regional Air Nostrum, que es canalitzarà íntegrament a través d'un préstec participatiu.

   L'operació ha sigut aprovada pel consell gestor del fons, gestionat per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), "després d'un exhaustiu i rigorós procés d'anàlisi de la situació econòmica i jurídica de l'empresa, de l'impacte que ha patit pel Covid-19, del pla de viabilitat presentat per Air Nostrum així com de les perspectives d'evolució del grup i de les garanties aportades per a assegurar la devolució del suport financer públic temporal que va a rebre", segons ha assenyalat la SEPI en un comunicat.

   La companyia està formada per la societat holding matriu Air Investment Valencia i les seues societats depenents Air Nostrum Líneas Aéreas Del Mediterráneo, Air Nostrum Engineering And Maintenance Operations, Air Nostrum Global Services, Ara Gestion De Tripulaciones y Vuelo i Air Nostrum Training Operations.

   La SEPI assenyala que la companyia és líder en el transport aeri regional a Espanya i una de les cinc empreses més importants de la Comunitat Valenciana. La seua activitat exerceix "un paper molt rellevant com a motor econòmic, generant valor afegit i ocupació".

   La xifra de negoci de l'aerolínia es va fixar en 2019 en 539 milions d'euros, la qual cosa, unida a la seua plantilla nacional de 1.400 empleats directes i 2.100 indirectes, mostra el seu impacte sobre el teixit laboral espanyol.

   La crisi sanitària va provocar una caiguda en vendes de la companyia del 40% en 2020 enfront de l'exercici 2019 i de 82,25 milions d'euros en el benefici brut d'explotació (Ebitda), la qual cosa va suposar unes pèrdues de 144 milions d'euros i va posar la companyia en situació de dèficit patrimonial.

   La nova operació del Fons de Suport a la Solvència Empresarial s'elevarà al Consell de Ministres per a la seua autorització i se sumarà així a les 21 ja autoritzades per a Air Europa, Ávoris Corporación Empresarial, Plus Ultra Líneas Aéreas, Duro Felguera, Tubos Reunidos, Rugui Steel, Hotusa, Grupo Airtificial, Grupo Serhs y Reinosa Forgings & Castings, Grupo Losán, Grupo Soho Boutique Hoteles, Grupo Abades, Técnicas Reunidas, Grupo Wamos, Eurodivisas, Grupo Ferroatlántica, Grupo Inversor Hesperia (GIHSA), Grupo Abba, Grupo Julià i Grupo Mediterránea.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista