Publicado 02/12/2021 10:25CET

Serrat es despedirà en 2022 dels escenaris amb una última gira que iniciarà a Nova York

Archivo - Arxiu - El cantant Joan Manuel Serrat intervé en l'homenatge al poeta uruguaià Mario Benedetti (1920-2009) en l'Institut Cervantes, a Madrid (Espanya), a 14 de setembre de 2020.
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

   MADRID, 2 des. (EUROPA PRESS) -

   El cantant Joan Manuel Serrat, de 77 anys, es despedirà l'any 2022 dels escenaris, amb una última gira de concerts que iniciarà el pròxim 27 d'abril en el Beacon Theatre de la ciutat de Nova York i finalitzarà el 23 de desembre al Palau Sant Jordi de Barcelona.

   Segons ha informat en un comunicat, després de la pandèmia i després d'una "inactivitat forçosa", el català tornarà a la música en directe amb una última gira que es dirà 'El vicio de cantar 1965-2022'", amb la qual Serrat es vol despedir personalment del públic amb el qual ha compartit vida i cançons durant més de mig segle".

   Serrat va nàixer a Barcelona en 1943. Cantautor, compositor i poeta, és una de les figures més destacades de la cançó moderna tant en llengua espanyola com a catalana.

   Entre els seus treballs destaquen títols com 'Cançons tradicionals', 'La paloma', 'Per al meu amic', 'Retratos, 'Canciones de amor', 'La mujer que yo quiero', 'Cada loco con su tema', 'Sinceramente teu', 'Poema de amor', 'Utopía', 'Nadie es perfecto', 'El gusto es nuestro' (amb Ana Belén, Miguel Ríos y Víctor Manuel) o 'Dos pájaros de un tiro' (amb Joaquín Sabina) i cançons com 'Mediterráneo', 'Penélope', 'Lucía', 'Bienaventurados' o 'Palabras de amor', entre moltes altres.

   Pioner del que es va denominar 'Nova Cançó' catalana, en 1968 va ser triat per a representar a Espanya en Eurovisió amb la cançó 'La, la, la', composta per Manuel de la Calva i Ramón Arcusa (del Dúo Dinámico). Serrat volia cantar-la en català i va ser finalment Massiel qui la va interpretar en castellà i qui va guanyar el festival de la cançó. Ha publicat més de 30 discos editats al llarg de la seua carrera, tant en llengua castellana com en català.

colaboracio