Publicado 25/11/2021 18:29CET

Si Brussel·les aprova la nova vacuna pediàtrica, Pfizer la començarà a distribuir en la 2ª quinzena de desembre

Archivo - Arxiu- Una dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer.
GOVERN - Archivo

   MADRID, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha informat que, una vegada s'autoritze la comercialització condicional atorgada per la Comissió Europea, la vacuna desenvolupada per BioNTech/Pfizer per a xiquets entre 5 i 11 anys començarà a distribuir-se en la Unió Europea en la segona quinzena de desembre, d'acord a la seua capacitat productiva.

   Així mateix, atenent també a la seua aprovació, l'AEMPS assenyala que es posarà a Espanya a la disposició de les autoritats de Salut Pública del Ministeri de Sanitat per a ser utilitzada en els plans de vacunació d'acord a les seues característiques.

   La dosi per a aquesta nova franja d'edat s'administrarà igual que en adults: dos dosis en la part superior del braç amb un interval de tres setmanes. La dosi, no obstant açò, serà menor que la utilitzada en persones majors de 12 anys (10 micrograms enfront de 30 micrograms).

   El Comité de Medicaments d'Ús Humà (CHMP, per les seues sigles en anglés), en el qual estan integrats experts de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), ha pres aquesta decisió basada en un assaig que mostra que amb la dosi de 10 micrograms la resposta immune, mesura pel nivell d'anticossos generats enfront del SARS-CoV-2, és comparable a l'observada amb una dosi més alta (30 micrograms) en persones de 16 a 25 anys.

Contador
colaboracio