Publicado 27/01/2022 18:13

La Simfònica i la coral de l'ADDA ofereixen aquest divendres el concert de Carmina Burana ajornat en nadal

Archivo - Arxiu - ADDA ALACANT
DIPUTACIÓN DE ALICANTE - Archivo

   ALACANT, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

   L'Auditori de la Diputació d'Alacant acollirà aquest divendres 28 el Carmina Burana de Carl Orff interpretat per ADDA Simfònica i la coral de veus de l'ADDA, sota la batuta de Josep Vicent. El que anava a ser un concert extraordinari de finalització d'any va haver de ser ajornat el passat nadal per problemes derivats del covid. Les entrades estaran a la disposició del públic fins a dos hores abans del concert.

   En concret, la cita reunirà en l'escenari de l'Auditori a la soprano Amparo Navarro, al baríton Toni Marsol i al contratenor Jordi Domènech i Subiranas. Al costat d'ells actuaran, coordinades per Jordi López, les veus de l'Orfeó Crevillentí -dirigit per Isabel Puig-, el Cor del Teatre Principal -amb Shlomo Rodríguez al capdavant- i la Companyia Lírica Alacantina -amb la direcció de Christian A. Lindsey-.

   La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha anticipat que "aquest concert reunirà en un mateix escenari a més de cent persones entre les quals estarà una àmplia representació de cors de tota la província i la nostra orquestra, ADDA Simfònica, acompanyada per diversos músics d'ADDA Jove, que interpretaran la popular música de Carl Orff, Carmina Burana"

   La cantata escènica Carmina Burana es va estrenar en l'Alte Oper de Frankfurt l'any 1937 i més de huitanta anys després segueix sonant en les sales de tot el món. L'obra més famosa de Carl Orff està basada en una selecció de poemes medievals i revela els conceptes tradicionals de la vida i la mort en l'Edat Mitjana.

   Tal com ha explicat Josep Vicent, "poques obres en la història de la música han aconseguit traspassar les habituals barreres entre l'anomenada música culta i la popular d'una manera tan efectiva i contundent com aquesta creació del compositor alemany".

   Orff conjuga en una mateixa partitura "la tradició medieval dels càntics originals amb la música del segle XX, creant una obra de gran impacte sonor i força dramàtica", ha puntualitzat el director artístic de l'ADDA.

colaboracio