Publicado 5/6/2020 18:50:06 +02:00CET

Simón creu que la pandèmia està pràcticament controlada i que el risc vindrà dels casos importats

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, compareix en roda de premsa per a informar sobre les novetats del Covid-19. A Madrid, (Espanya), a 27 de maig de 2020.
Moncloa

MADRID, 5 Jun. (EUROPA PRESS) -

El director del Centre de Coordinació, Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha comentat que la pandèmia per coronavirus a Espanya està pràcticament controlada i ha avisat que a partir del moment en el qual s'òbriguen les fronteres el major risc seran els casos importats.

Simón s'ha pronunciat així durant la roda de premsa diària en la qual analitza les últimes dades publicades pel Ministeri de Sanitat sobre l'evolució del nou coronavirus a Espanya i que, aquest divendres, han reflectit que en les últimes 24 hores s'han diagnosticat 177 persones amb Covid-19 i s'han detectat 249 casos amb data d'inici de símptomes en els últims set dies.

A més, l'expert ha subratllat que del 29 de maig al 4 de juny s'han identificat 32.954 casos sospitosos en Atenció Primària i 24.418 en Atenció Hospitalària, i que el nombre de contactes estrets que s'han confirmat com a casos de Covid-19, del 25 al 31 de maig, han sigut 94.

"Totes aquestes dades ens demostren que estem tenint una molt bona capacitat de detecció del casos de coronavirus", ha asseverat Simón, per a destacar la reducció d'uns 100 de llits d'Unitats de Vigilància intensiva en l'última setmana, així com dels llits hospitalaris.

De la mateixa manera, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha informat que la passada setmana es van fer 314.737 proves PCR, la qual cosa eleva la xifra total als 2,5 milions de test des que es va iniciar la pandèmia. En aquest sentit, ha destacat que, malgrat que s'estan reduint el nombre de casos, s'està mantenint el nombre de proves PCR realitzades entre la població amb símptomes sospitosos de coronavirus.

Per tot açò, Simón ha assegurat que la pandèmia està pràcticament controlada a Espanya i ha avisat que en un futur pròxim Espanya haurà de fer front al risc de casos importats, per a açò ha subratllat la importància de controlar-los de la "millor manera possible".

Precisament, i respecte al repunt de casos que ha tingut Portugal en els últims dies, l'expert ha reconegut haver-se sorprés donat l'"evolució prou bona" que ha tingut al llarg de tota la pandèmia, si bé ha asseverat que els portuguesos que viatgen a Espanya no van a suposar un "risc major" al d'altres ciutadans de països europeus.

colaboracio