1 de juny de 2020
 
Publicado 22/5/2020 18:37:03 +02:00CET

Simón informa que ja s'han produït "xicotets rebrots" en algunes províncies

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, durant una roda de premsa per a actualitzar les dades sanitàries en referència a la crisi del Covid-19, a Madrid (Espanya) a 18 de maig de 2020.
Moncloa

MADRID, 22 May. (EUROPA PRESS) -

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha comentat que ja s'han produït "xicotets rebrots" del nou coronavirus en algunes províncies espanyoles, si bé ha assegurat que s'han pogut contindre.

En la roda de premsa diària, Simón ha informat que aquests rebrots no han tingut un "impacte real" en l'evolució de les diferents províncies i que cap ha superat la desena de casos. A més, ha comentat que la majoria dels casos havia tingut símptomes des de feia temps, per la qual cosa els rebrots han sigut "encara més xicotets".

Malgrat açò, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha assegurat que la situació actual de l'epidèmia del coronavirus a Espanya és "prou favorable" i que si es mantenen les mesures de precaució i control, s'està "molt a prop" d'aconseguir que el nou coronavirus se situe en nivells "pràcticament indetectables" a Espanya.

"Açò ens posaria en una situació immillorable per a arribar a la nova normalitat que va a ser diferent però que permetrà dur a terme una activitat pràcticament normal", ha comentat Simón, per a explicar que entre el 10 i el 23 d'abril la incidència del virus se situava entre els 102 casos per cada 100.000 habitants, entre el 24 i el 7 de maig de 40 casos per cada 100.000 habitants i del 8 al 21 de maig de 15,6.

Així mateix, l'expert ha subratllat que en els últims set dies hi ha províncies a Espanya que han notificat entre zero i cinc casos, si bé a Sòria s'han registrat entre 20 i 25 casos o a Terol 15. "Han sigut brots molt concrets, en zones rurals molt concretes que han estat perfectament controlades. Els nombre de casos a Espanya va bé i gràcies a l'acció més detallada dels sistemes de vigilància estem detectant casos abans, permetent així realitzar accions molt localitzades en punts molt concrets", ha argumentat.

Ara bé, Simón ha mostrat la seua preocupació amb els problemes en la notificació de dades que està tenint Catalunya, ja que aquest dijous no va poder notificar les xifres de morts i aquest divendres ha notificat més morts de dies previs pendents d'assignació de data de defunció.

Contador
colaboracio