Actualizado 03/01/2012 15:17 CET

El Síndic s'interessa per l'elaboració i implantació del Pla de Foment de la Lectura de la Comunitat Valenciana

El Síndic De Greuges, José Cholbi
SÍNDIC DE GREUGES

ALACANT, 3 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert un expedient d'ofici per a conèixer les actuacions que s'estan portant a terme des de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, per a elaborar i impulsar el Pla de Foment a la Lectura de la Comunitat Valenciana, segons ha indicat la sindicatura en un comunicat.

Este pla, tal com establix l'article 9 de la Llei 4/2011 de 23 de març, de Biblioteques de la Comunitat Valenciana, "considerarà la lectura com a eina bàsica per a l'exercici del dret a l'educació i a la cultura en el marc de la societat del coneixement".

A més, i d'acord amb la norma esmentada, el Pla de Foment a la Lectura "tindrà especial consideració amb la població infantil i juvenil i amb els sectors socials més desafavorits, amb especial atenció a les persones amb discapacitat, així com amb l'aprenentatge continu dels ciutadans de qualsevol edat, i impulsarà el suport a la lectura per part de les administracions públiques".

El síndic és "plenament conscient que l'hàbit de la lectura és un pilar bàsic de la formació, desenvolupament i educació de les persones i un instrument bàsic per a la socialització i participació i convivència democràtica".

Així, les biblioteques públiques, segons ha afegit, "juguen un paper fonamental en el foment de la lectura, ja que garantixen, en condicions d'igualtat d'oportunitats, l'accés a totes les persones al pensament i a la cultura".

Per tot això, Cholbi s'ha dirigit a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport per a conèixer de primera mà les actuacions que s'estan desenvolupant en el referent a l'elaboració i impuls del Pla de Foment a la Lectura.

colaboracio