Publicado 07/05/2021 18:35CET

S'obri el termini perquè els ajuntaments solicten subvencions per a finançar el transport públic

Archivo - Arxiu- Autobús urbà de Logronyo
AYUNTAMIENTO DE LOGROÑO - Archivo

    MADRID, 7 maig (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha obert el termini perquè els ajuntaments puguen sol·licitar subvencions per a la prestació del servici de transport públic col·lectiu, segons ha informat el propi Ministeri en una nota de premsa.

   Aquestes ajudes, a les quals es destinaran en 2021 un pressupost de 51,05 milions d'euros, abasten tant les subvencions nominatives a consorcis i autoritats metropolitanes de transport com a les subvencions per concurrència competitiva a favor d'entitats Locals per a finançar servicis de transport col·lectiu, que fins a l'any passat eren gestionades pel Ministeri d'Hisenda.

   Per a facilitar la presentació de les sol·licituds i de la documentació necessària, el Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana posa a la disposició de les Entitats Locals una plataforma específica de sol·licitud d'ajudes, accessible des de la Seu electrònica. El termini per a realitzar les solitudes finalitzarà el 30 de juny de 2021.

PLA DE MOBILITAT I 26.000 HABITANTS DE DRET

   Les entitats locals han de disposar d'un pla de mobilitat sostenible per a accedir a aquestes ajudes. A més solament poden accedir a aquestes ajudes les capitals de província, les ciutats amb 50.000 habitants de dret o amb 20.000, sempre que el nombre d'unitats urbanes censades en el cadastre immobiliari urbà siga superior a 36.000.

   S'exceptuen els municipis que, complint els requisits anteriors, participen en un sistema de finançament alternatiu del servici de transport públic urbà interior, en el qual aporte finançament l'Administració General de l'Estat. Aquesta excepció serà, en tot cas, d'aplicació a l'àmbit territorial de les Illes Canàries, Consorci Regional de Transports de Madrid, l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l'Autoritat del Transport Metropolità de València, que es beneficien de les subvencions nominatives previstes a tal fi en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat.

colaboracio