Soler acusa el Govern central de fer "ús partidista" del FLA i "intentar minimitzar l'impacte" del 18N

Vicent Soler
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Publicado 14/11/2017 18:28:19CET

VALÈNCIA, 14 Nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha criticat que l'aportació extraordinària de Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), que aprovarà este dijous el Govern central, arriba "quan li dóna la gana al Ministeri d'Hisenda i quan li interessa al senyor ministre, Cristóbal Montoro, i al PP" que, al seu juí, fa "ús dels seus interessos partidistes" per a "intentar minimitzar l'impacte" que puga tindre la manifestació que reivindicarà un finançament just este dissabte.

Així ho ha indicat Soler en un comunicat, després que este dimarts la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, haja anunciat, després de reunir-se amb Montoro, que el Govern d'Espanya aprovarà este dijous una dotació extraordinària del FLA de 600 milions d'euros, dels quals 185 milions seran per a finançar el dèficit de 2016 la Comunitat Valenciana.

Soler ha enlletgit al ministre que haja comunicat l'arribada del FLA a la líder de l'oposició "i no al Govern valencià". "No tinc paraules per a qualificar l'ocorregut a Madrid", ha manifestat Soler, per a qui esta situació és una "gravíssima deslleialtat" del Ministeri.

El conseller ha considerat que s'"intenta enganyar" als valencians en anunciar "préstecs que haurem de retornar amb interessos, en comptes de drets", que és "pel que el poble valencià se'n va a manifestar dissabte que ve". "Ens anem a manifestar per un finançament just, no per préstecs, que és amb el que alguns s'acontenten", ha subratllat.

"PLOU SOBRE MULLAT"

Per al conseller, "una vegada més plou sobre mullat", perquè el Govern central ha fet el que feia "quan s'acostaven les eleccions", però ara ho fa "quan s'acosta una gran manifestació". "És hora de denunciar este ús patrimonialista que el PP fa de les institucions", ha remarcat.

Respecte a la xifra, ha puntualitzat que els 184,8 milions és "el que quedava pendent del FLA extraordinari com a conseqüència de la desviació del dèficit de 2016 que es va originar a causa de la situació d'infrafinançament de la Comunitat Valenciana". "El FLA extraordinari havia d'haver arribat al juliol i no s'ha completat fins a esta setmana, cinc mesos després", ha indicat per a remarcar que són uns diners que "els valencians hauran de retornar amb interessos al Govern" central.

colaboracio