Publicado 23/09/2021 12:35CET

Sostenibilitat, estat del benestar, ocupació i tecnologia, eixos del discurs de Puig al Debat de Política General

Archivo - Arxiu- El president de la Generalitat, Ximo Puig, intervé durant un ple a les Corts Valencianes
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

   VALÈNCIA, 23 set. (EUROPA PRESS) -

   La sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, el reforç de l'estat del benestar, l'impuls de l'economia i l'ocupació i la transformació tecnològica i l'aposta per la investigació són les quatre línies estratègiques de futur del Consell que defendrà el president, Ximo Puig, en el seu discurs al Debat de Política General de la setmana vinent.

   Així s'estableix en la comunicació del Consell a les Corts davant el Debat, en el qual Puig informarà també sobre la situació de la Comunitat Valenciana un any i mig després de l'arribada de la pandèmia de coronavirus.

   En el discurs, Puig destacarà l'"enorme esforç de responsabilitat i sacrifici fet per la societat valenciana, inclosa la seua exemplar resposta a la vacunació", que els ha "permès col·locar-se a les portes de la fi de les restriccions i accedir a una normalitat millorada".

   També remarcarà que la Unió Europea està "complint les expectatives" de repartiment de Fons Europeus i materialitzant el Next Generation EU mitjançant l'arribada de fons a la Comunitat Valenciana.

   Igualment defendrà la necessitat d'abordar "un conjunt de reformes estructurals a Espanya, particularment l'aprovació d'un nou model de finançament, amb la finalitat d'aprofundir en la cohesió territorial del país des de les bases d'igualtat, eficiència i justícia".

colaboracio